Bonă sau grădiniţă? Care este cea mai bună opțiune

Bonă sau grădiniţă? Care este cea mai bună opțiune

Vine un moment în viaţa fiecărui părinte în care se întreabă: cu cine îmi las copilul? Este prima alegere importantă din viaţa familiei, iar, în era parenting-ului, decizia este cu atât mai greu de luat. Asaltaţi cu informaţii şi păreri din toate părţile, părinţii au de ales varianta cea mai bună pentru cel mic. Dar care este aceasta?

Adam are doi ani şi jumătate şi de un an merge la grădiniţă. Intrarea în colectivitate i s-a potrivit mănuşă. Este mai liniştit şi a învăţat lucruri pe care acasă, cu o bonă, nu ar fi avut cum să le deprindă. Asta spun părinţii lui, după ce au încercat ambele variante.

Simona Botner, mamă: „Aproximativ şase luni am avut doamna respectivă în casă. A fost foarte ok. Doar că, la un moment dat, datorită faptului că el a crescut, îşi dorea să facă din ce în ce mai mult, jocuri noi şi îşi dorea să fie cât mai stimulat. Am făcut o acomodare treptată, de aproximativ două săptămâni. El avea atunci cam un an şi şase luni. După aproximativ două săptămâni pur şi simplu a început să ceară la grădiniţă.”

Situaţia lui Adam vine în contradicţie cu recomandarea psihologilor – este bine ca cei mici să stea într-un mediu cât mai familiar, cel puţin până la vârsta de trei ani. După bunici, angajarea unei bone este cea mai bună variantă, spun specialiştii.

Mirela Horumbă, psiholog: „Cineva care să îl ţină în zona lui de confort. Şi emoţional, şi fizic. Adică, acasă la el.”

continua pe Digi24.ro