Best-IT Service: Ce sunt Registrii de Windows si la ce folosesc

Best-IT Service: Ce sunt Registrii de Windows si la ce folosesc

In timpul utilizarii software-ului sau hardware-ului, modificarile aduse acestor configuratii sunt actualizate in registru. De asemenea, modificarile aduse setarilor Panoului de control, asociatiilor de fisiere, componentelor Windows si asa mai departe, in timpul utilizarii computerului, sunt actualizate in registrii.

Software-ul si componentele sistemului isi regasesc cea mai recenta configuratie din registru in timpul perioadei de rulare pentru a-si continua functionarea optima conform setarilor facute de utilizatorul curent. Registrul serveste, de asemenea, ca un index al functionarii kernel-ului, dezvaluind informatii in timp ce calculatorul ruleaza.

Registrul este un factor critic pentru stabilitatea, fiabilitatea si performanța unui computer. Majoritatea problemelor computerului sunt cauzate de erori de registru ale sistemului. Cheile de registru nevalide lasate ca urme de aplicatii care nu mai sunt utilizate sau dezinstalate de pe computer si asa mai departe, pot cauza probleme, inclusiv degradarea performantei sistemului in termeni de viteza de operare, fiabilitate, blocari si asa mai departe.

logo-mare

Scopul Registrilor

Registrul Windows serveste ca arhiva pentru colectarea si stocarea setarilor de configurare ale componentelor Windows, hardware / software / aplicatii instalate si multe altele. O componenta, hardware sau software Windows, recupereaza inregistrarile sau cheile din registru, de fiecare data cand este pornit. De asemenea, modifica intrarile sau cheile de registru corespunzatoare, in cursul executarii sale. Cand se adauga chei in registru, datele sunt sortate ca date specifice calculatorului sau date specifice utilizatorului, pentru a sustine mai multi utilizatori.

citeste mai mult pe https://www.best-itservice.com/