Sfaturi pentru a fi mai productiv la muncă
Productivitatea se referă la eficientă – a face mai mult, mai rapid și cu mai puține surse folosite. Și cu cerințele crescânde de la locul de muncă de astăzi, niciodată această productivitate nu a fost mai importantă. Pentru a obține cele mai multe din ziua dumneavoastră, trebuie să vă concentrați pe trei segmente ale vieții: timpul, spațiul și mentalitatea.
Oamenii sunt că niște roboți umani, deci gestionarea timpului este esentială pentru imbunătătirea productivitătii. Cea mai mare scurgere de timp o reprezintă sarcinile neașteptate (și de obicei neimportante). Știm cu toții că nevoia de a citi e-mailul care tocmai a venit sau de a arunca o privire la cea mai recentă notificare o are toată lumea și te face să te abați de la modul de lucru. Această schimbare de sarcină consumă mai mult timp decât credeți. S-a constatat că este nevoie de o medie de 26 de minute pentru a recupera de la întreruperi banale. Pentru a evita acest lucru, planificați-vă ziua și compartmentalizati întreruperile neașteptate.
Utilizați timpul de navetă pentru îndeplinirea sarcinilor de coordonare. Este foarte rău să nu folosești timpul de navetă pentru a reduce din sarcinile care consuma mult timp. De exemplu, dimineața, în timp ce îți bei cafeaua, poți să îți faci un plan a lucrurilor pe care le vei face în ziua respectivă. Pană când ajungi la birou, ai o imagine exactă a statutului proiectelor tale.
Reduceți toate perioadele de întâlnire cu 25%: Veți obține aceeași cantitate de lucru făcută, deoarece se pierde atât de mult timp pentru a organiza convorbirile prin conferintă și pentru a face un lucru inutil. Dacă tăi o întâlnire de cinci persoane pe zi, de la o oră pană la 45 de minute, vei câștiga 25 de ore pe lună de muncă. Sunt aproximativ 300 de ore pe an-aproape două luni de muncă!
Programarea pauzelor regulate în timpul zilei: Rularea de la întâlniri spate la spate nu este productivă, deoarece te obosesc și pierzi focalizarea. Blocați timpul în calendarul dumneavoastră și faceți pauze. Efectuarea acestor pauze într-o rutină crește predictibilitatea, creând un program regulat pentru a vă păstra mintea organizată. Dacă vă puteți permite, faceți un pui de somn de 10 pană la 20 de minute după prânz.
“Spațiu” se referă la mediul dumneavoastră – localizarea biroului dumneavoastră, precum și la spațiul dumneavoastră virtual. Spațiul de lucru poate să nu fie frontiera finală, dar este un element important pentru creșterea productivitătii muncii. Iată câteva sfaturi legate de spațiu:
Lucrați “offsite” atunci când are sens: Când trebuie să scrieți un document sau să cercetați un subiect, absența întreruperilor de birou va imbunătăti concentrarea. Unele companii constată că permiterea angajării angajaților de la domiciliu are și alte avantaje, inclusiv reducerea timpului de navetă, timpi de prânz mai scurți și mai puține zile bolnave.
Consolidați numărul de locuri pe care trebuie să le accesați pentru informații: Există prea multe aplicații pentru a naviga-e-mail, instrumente de microblogging precum Yammer, instrumente de chat precum Lync, utilitare media sociale precum Twitter și LinkedIn și sisteme operaționale precum SAP, Oracle și Salesforce. Efectuați notificări din fiecare aplicație într-un singur loc.
Dezactivați notificările pop-up pe dispozitive mobile și pe desktop: Nu lăsati aplicațiile să vă intrerupă concentrarea cu mesaje pop-up enervante. Opriți-le. Acum. Și limitați verificarea e-mailului pentru a seta orele în timpul zilei. Nu veți regreta.
Începeți ziua cu un timp structurat: Treceți prin e-mailuri și actualizări de mass-media sociale care s-au ingrămădit peste noapte și triază-le. Reduceți răspunsurile și recomandările rapide, astfel încât ceilalți oameni pot începe să lucreze la sarcini. Programați sarcinile mai mari. Și ștergeți lucrurile care sunt informative sau nu sunt importante.
Modul de gândire: Puneți-vă într-o poziție în care vă puteți concentra pe efectuarea unei sarcini potrivite pentru moment. Conversați, nu trimiteți un e-mail: Ridicați telefonul sau mergeți pe hol și discutați direct cu colegii. Pentru utilizatorii de la distantă de pe glob, utilizați chat-ul. Puteți da o direcție precisă și puteți clarifica neînțelegerile repede. Cantitatea de timp pierdut perpetuând firele nesfârșite de e-mail este un bâzâit-și greșelile inutile generate.
Tăiati problemele mari în bucăti mai mici: Acest lucru va reduce sentimentul de supraincărcare și de amânare asociate cu preluarea de locuri de muncă mari. O modalitate practică de a face acest lucru este de a adopta tehnici Agile pentru gestionarea sarcinilor dumneavoastră de lucru. Născut în lumea dezvoltării software-ului, contribuția mare a Agile la gestionarea sarcinilor sparge marile locuri de muncă în sprinturi scurte. Având o soluție în mană pe tot parcursul procesului, reduce anxietatea de a rezolva muncile mari.
Utilizați liste de verificare pentru sarcini repetitive pentru a reduce erorile: În special atunci când sunteți suprasolicitat sau lucrați sub constrângeri de timp, listele de verificare vă mențin pe drumul cel bun.
În concluzie, timpul este foarte important pentru o persoană la timpul de muncă, așa că acesta trebuie fructificat cât de mult se poate. De asemenea, este nevoie de anumiți factori externi pentru că totul să meargă bine la job, cum ar fi interacțiunile directe cu colegii, luarea unor pause mai mici sau mai scurte sau eliminarea lucrurilor care v-ar putea distrage, cum ar fi notificările pop-up de pe telefon sau de pe laptop. Cel mai bine este ca toate acestea să dispară, pentru a vă putea concentra pe munca pe care o aveți de făcut. Dacă le poți combina pe toate acestea, puteți ajunge să aveți rezultate la muncă foarte bune fără a depune foarte mult efort și cu economie de timp. (Articolul a fost scris de Matei Enache, copywriter la Flatfy).
Flatfy.ro este un motor de căutare de locuințe propuse spre vânzare și este adresat persoanelor care caută să cumpere și/sau să închirieze case, vile, apartamente, ca de exemplu, pentru cei care caută apartamente de vânzare București, atât pe piața secundară cât și pe piața imobiliarelor noi construite în România. Acesta încorporează reclame de la o multitudine de surse pentru a-i asigura clientului o gamă largă de conținut relevant în ceea ce privește industria imobiliară.
Flatfy.com lucrează în 37 de țări, inclusiv cele Est Europene, deci puteți compara prețurile în aceste țări : România, Ungaria și Moldova.