Tabu.ro: Cum au ajuns curmalele de la fructe rare la statutul de alimente super sănătoase

Tabu.ro: Cum au ajuns curmalele de la fructe rare la statutul de alimente super sănătoase

Odinoară alimente rare, curmalele sunt acum un element fundamental al alimentației „sănătoase”. Dar ceva care are 80% zahăr poate fi cu adevărat bun pentru noi?

Nu cu mult timp în urmă, curmalele erau considerate fructe exotice rareori văzute pe mesele europenilor. În gospodăriile din Orientul Mijlociu, curmalele sunt mereu prezente, aranjate pe platouri și gata să fie servite oaspeților alături de un ceai dulce și fierbinte. Acum toată Europa le consumă – chiar dacă sunt folosite mai mult drept ingredient decât ca fruct.

Această creșetere a popularității este un produs al cererii consumatorilor de alternative pentru zahărul rafinat. Curmalele pot să conțină 80% zahăr, dar pentru că sunt bogate în fibre, corpul tău îl absoarbe mai treptat, astfel încât nivelul glicemiei nu crește la fel de mult ca și în cazul în care ai mânca ciocolată. Iar fibrele din curmale pot ajuta, de asemenea, la problemele cu constipația. Odată cu creșterea culturii mâncatului sănătos, curmalele au devenit un fel de leacuri universal, folosite în tot felul de mâncăruri.

citeste mai mult

photocredit: https://unicorn-naturals.ro/