Bâlci în PRM. Funar, exclus de Vadim din partid

Bâlci în PRM. Funar, exclus de Vadim din partid

Corneliu Vadim Tudor şi Gheorghe Funar îşi dispută conducerea Partidului România Mare (PRM). Deşi este vorba de un partid mic, care nu a mai intrat în Parlament de la alegerile din 2004, PRM este divizat între orgoliile a doi foşti camarazi: tribunul Vadim l-a exclus din partid pe fostul primar al Clujului, acuzându-l că, alături de o “şleahtă de fripturişti şi securişti pensionari”, vrea să îl înlăture de la conducerea partidului.

Scandal în Partidului România Mare. PRM (facţiunea condusă de Corneliu Vadim Tudor) l-a exclus din partid pe Gheorghe Funar, secretarul general al PRM. Gheorghe Funar este acuzat că alături de majoritatea filialelor va organiza un Congres Extraordinar pe ordinea de zi aflându-se şi excluderea lui Vadim şi înscăunarea lui Funar. Congresul nu este recunoscut de Vadim care a organizat un alt congres recent, în care a fost reconfirmat în funcţie.

Avalanşă de invective

Vadim Tudor l-a decapitat pe Gheorghe Funar, mâna sa dreaptă din partid, şi s-a dezlănţuit în ziarul de casă al PRM-ului, “Tricolorul”.
“Şarpele crescut la sînul PRM: Gh. Funar” titrează ultima ediţie a publicaţiei. “Împins de la spate de o nevastă abuzivă şi carieristă, care vrea să-l vadă, iar, şef de partid (după ce a băgat în groapă PUNR-ul), Gh. Funar muşcă mîna care l-a făcut senator, timp de 4 ani. (…) Acum, Funar se gudură pe lîngă colonelul de Securitate Dan Voiculescu, căruia (împreună cu colonelul de Securitate Dumitru Badea şi cu politrukul Cornel Ciontu) încearcă să-i vîndă PRM-ul, pe 2.000.000 de euro. N-are nici o şansă, gaşca lui e o şleahtă de fripturişti nenorociţi. Problema acestui Funar este că a stat ascuns, ani de zile, ca un şarpe. Acum l-a durut capul şi a ieşit la drumul mare…”, explică Vadim motivul deciziei.

Funar îi dă replica

Replica lui Funar Funar susţine că Adunarea în care a fost exclus nu a fost staturată: “Dânsul se ţine de glume, proaste, n-a respectat nicio prevedere din statut. Nu sunt exclus, este iluzia lui. A făcut furtună pahar cu apă. În cazul în care ar exista motive de excludere, eu trebuie să fiu exclus deCongres”.

În ceea ce priveşte motivele, Funar spune că sunt “şocante”. “Ce să zică şi el, îmi face nevasta carieristă, ca să pună de-un divorţ. Am aflat şi eu că m-a exclus din partid. Aşa o fi vrut muşchiul şi pixul lui, că Biroul nu s-a întâlnit. O aberaţie, evident. Mi-a reproşat că nu zâmbesc, în condiţiile în care ţara este jefuită şi se întâmplă ce se întâmplă, şi că am afirmat că Iisus Hristos nu era evreu, ci pui de dac. Păi, nu spune el în Biblie: Evreii nu fac parte din turma mea?! Aşa spune. Nu sunt baptist ca el, eu sunt ortodox”, a explicat Funar.

Funar spune că va candida la preşedinţia partidului la Congresul de la Alba Iulia. “Voi candida pentru că este nevoie de PRM, în condiţiile actuale, când Ungaria este aproape să ne ia Ardealul. C.V. Tudor confundă PRM cu căţeii din curtea partidului sau din curtea sa personală, dar PRM nu este proprietatea sa, nu este marcă înregistrată la OSIM”, a spus Funar.

Vadim, tot mai contestat în propriul partid

În 15 iunie, delegaţi din 24 de filiale ale PRM, nemulţumiţi de maniera în care Corneliu Vadim Tudor a condus partidul, s-au strâns la Palatul Parlamentului, într-o Plenară extraordinară, şi l-au “decapitat” pe Corneliu Vadim Tudor. “Pentru Vadim, PRM este SRL. Pe noi se dărâma campania electorală, iar pe Vadim îl durea în pix, era la Capatos. Tribunul să se ducă la Academie, să plece din politică, e cel mai prost om politic de după 89”, spuneau atunci răzvrătiţii din partid. De partea cealaltă, Tribunul îl acuza pe social-democratul Viorel Hrebenciuc de faptul că a orchestrat revolta din partid. “Este o făcătură penibilă a mafiei PSD condusă de Viorel Hrebenciuc, care pune la bătaie circa 2.200.000 de euro pentru spargerea PRM. Vă puteţi imagina că un om ca mine care are atâţia ofiţeri activi în rezervă în jurul său află repede. Am aflat încă de când eram la Strasburg. Prima tranşă de bani a fost dată acum, 200.000 de uero pentru închirierea sălii la Palatul Parlamentului, şi urmează să mai livreze 2.000.000 pentru reorganizarea filialelor în teritoriu, după chipul şi asemănarea PSD”, declara Corneliu Vadim Tudor.