Artefactul descoperit la Aiud care a pus pe jar oamenii de știință de la Măgurele: creat din aluminiu acum zeci de mii de ani printr-o tehnologie încă nedescoperită

Artefactul descoperit la Aiud care a pus pe jar oamenii de știință de la Măgurele: creat din aluminiu acum zeci de mii de ani printr-o tehnologie încă nedescoperită

Enigmă nedezlegată a unui artefact descoperit în albia unui râu din Aiud, jud. Alba, despre care se crede că este un obiect creat de o fiinţă superioară sau talpa unui OZN.

Se ştie că în lume există tot felul de obiecte, artefacte, care pur şi simplu nu se încadrează în linia de timp geologică sau istorică general acceptată de umanitate.

Unele sunt obiecte care sunt foarte vechi, dar care, având în vedere aspectul formei sau construcţia, deşi sunt vechi, par că ar fi fost făcute în urmă cu doar câţiva ani. Pot fi date multe exemple de acest fel. Acestea se găsesc răspândite peste tot în lume, fapt pentru care mulţi oameni de ştiinţă afirmă că istoria lumii ar trebui să fie rescrisă. Printre acestea se numără „călcâiul de aluminiu de la Aiud”.

Odată dezvelit de pietrişul solidificat, gros de aproximativ 10 centimetri, s-a constatat că obiectul descoperit de muncitorii aiudeni era confecţionat dintr-un aliaj ciudat, în care predomina aluminiul, element care nu exista înaintea erei noastre şi care a fost obţinut pentru prima dată în laborator în anul 1825. Având în vedere faptul că obiectul prezenta urme de lovituri repetate, cercetătorii au presupus că respectivul obiect a fost folosit ca armă de oamenii primitivi pentru uciderea mastodonţilor, ale căror fosile au fost descoperite odată cu acesta.

Obiectul, lung de circa 20 de centimetri, lat de circa 12,5 cm şi gros de 7 cm, prezenta două goluri cilindrice, de diametre diferite, practicate astfel încât golul cu secţiunea mai redusă penetra către baza celuilalt, perpendicular. Golul cu diametrul mai mare prezenta în plus o ovalizare a părţii sale inferioare, efect ce părea a fi produs de un ax cu capul rotunjit, cu care s-ar fi asamblat. Pe suprafaţa sa inferioară cât şi lateral, obiectul prezenta urme ale unor lovituri repetate, dintre care unele au fost puternice.

Unii cercetători consideră că ovalitatea aliajului şi golul cilindric din partea din spate ar putea dovedi că obiectul face parte dintr-o navă spaţială extraterestră. Misterul obiectului este conferit de faptul că este un aliaj de provenienţă manufacturată, şi nu naturală, proces inexistent pe Pământ acum 250.000 de ani, când se presupune că ar fi fost pierdut de către nava respectivă sau de oamenii primitivi care-l foloseau ca armă.
Oricum misterul este cu atât mai mare cu câte specialiştii spun că fosilele de mastodonţi găsite odată cu obiectul respectiv au trăit începând de acum 34 milioane de ani, iar unele estimări acordau oaselor găsite vechimea de circa un milion de ani.

citeste mai mult