test

Adevarul: Trei lucruri surprinzătoare despre moarte. Dezvăluirile unei asistente medicale: „Știau oarecum ce se întâmplă”

Adevarul: Trei lucruri surprinzătoare despre moarte. Dezvăluirile unei asistente medicale: „Știau oarecum ce se întâmplă”

O asistentă medicală a dezvăluit trei lucruri pe care le-a sesizat în legătură cu moartea: de la faptul că oamenii pot auzi chiar și atunci când sunt inconștienți până la faptul că deshidratarea face ca procesul să fie mai puțin dureros, relatează Daily Mail.

Julie McFadden, în vârstă de 41 de ani, este o asistentă medicală specializată în îngrijirea la sfârșitul vieții. De curând, ea a publicat un videoclip pe canalul său de YouTube în care a vorbit despre cele mai surprinzătoare trei lucruri pe care le-a învățat despre sfârșitul vieții.

Ea a precizat că primul lucru despre moarte care a uimit-o a fost faptul că se crede că persoanele aflate pe punctul de a trece la cele veșnice încă mai pot auzi – chiar și atunci când sunt inconștiente.

Atunci când cineva este inconștient și nu reacționează, credem că ne poate auzi. Au fost efectuate studii în care oamenii erau pe moarte și li s-a efectuat electroencefalogramă, care a arătat că sistemul auditiv a fost ultimul care s-a oprit”, a dezvăluit ea.

Asistenta medicală a sugerat să „vorbiți întotdeauna cu persoana iubită ca și cum ar fi acolo”, în loc să vorbiți despre ea ca și cum ar fi murit deja.

 „Puteau simți oamenii din cameră”

Spuneți lucrurile pe care trebuie și vreți să le spuneți”, a adăugat ea. „Și nu vorbiți despre persoana iubită ca și cum nu ar fi acolo. În calitate de asistentă medicală la un centru de îngrijire paliativă, încerc întotdeauna să vorbesc cu pacientul ca și cum el mi-ar putea răspunde. 

Și voi vorbi cu cei dragi din jurul patului ca și cum persoana respectivă ar fi încă acolo, deoarece studiile au arătat că ar putea sau au capacitatea de a auzi în continuare”, a mai spus ea.

McFadden, care a lucrat anterior ca asistentă la Terapie Intensivă, a adăugat că a fost martoră la numeroase cazuri în care persoane ieșite din comă i-au spus că „puteau simți” ce se întâmplă în jurul lor.

citeste mai mult: https://adevarul.ro/stil-de-viata/magazin/trei-lucruri-surprinzatoare-despre-moarte-2369755.html