test

20.000 de studenți de anul I vor căuta cazare în București

20.000 de studenți de anul I vor căuta cazare în București

După admiterea în anul I de facultate, pentru studenții și părinții veniți din alte orașe, grijile abia încep. În condițiile în care numai 18% dintre ei primesc un loc de cazare în căminele universităților, peste 20.000 dintre ei vor avea ca opțiuni campusurile private și apartamentele de închiriat.

Conform datelor Institutului Național de Statistică și UEFISCDI pentru anul universitar 2018 / 2019 numărul total de studenți înmatriculați în anul I de studii universitare – licență și master este de 50.972 înscriși în București la cursuri de zi.

Dinamica Bucureștiului ca oraș universitar

Conform datelor publicate de Institutul Național de Statistică și UEFISCDI

 • 000 de studenți studiază în centrul universitar București; dintre aceștia, 129.000 studiază în universități de stat.
 • 000 de locuri de cazare sunt disponibile în căminele universităților.
 • 500 de locuri de cazare sunt puse la dispoziție în cămine și campusuri private.
 • 000 studenți sunt admiși în anul I; dintre aceștia, 33.500, la cursuri de zi.
 • 000 de studenți de anul I provin din București și nu au nevoie de cazare.
 • 18% dintre studenții de anul I primesc un loc de cazare în căminele universităților. Listele beneficiarilor se afișează în a doua parte a lunii septembrie.
 • Peste 20.000 de studenți de anul I caută cazare în campusuri private sau apartamente de închiriat.

Campus privat sau chirie?

În București există cateva cămine private și două campusuri studențești private. Cel mai mare operator de campusuri studentești private din București este Arcca Student Housing, care oferă peste 2.600 de locuri de cazare în camere single, duble și triple. Tarifele de cazare variază între 123 – 320 euro/persoană/lună, se achită lunar și includ toate cheltuielile de întreținere.

Ce beneficii au studenții într-un cămin studențesc privat (Arcca) comparativ cu chiria?

 • Costul cazării este fix pe toată perioada anului universitar și include toate cheltuielile de întreținere plus accesul la internet prin cablu și Wi-Fi.
 • Contractul se emite pentru perioada anului universitar (9 luni), vara nu stai, nu plătești. Proprietarii apartamentelor solicită achitarea chiriei pe durata întregului an (în total, 12 luni), indiferent dacă stai sau nu vara

Camera camin studentesc privat Arcca

 • Nivelul de confort este apropiat de cel oferit de un apartament, fiecare cameră având baie proprie, mobilier complet, frigider și cuptor cu microunde.

 

 • Studenții devin parte a unei comunități, socializează, au acces facil la informații, studiază și dezvoltă proiecte împreună cu colegii.
 • Acces gratuit la teren de sport și evenimente de socializare organizate în campus.
 • Beneficiază de siguranță 24h/24 prin corp de pază propriu și supravegherea video a spațiilor comune.
 • Acces facil la metrou și deplasarea în grup, împreună cu alti colegi.
 • Campusul are o administrație care oferă suport rezidenților și gestionează serviciile de întreținere și reparații. Personalul administrativ include angajați care locuiesc ei înșiși în campus, fiind parte a comunității. Astfel, problemele și necesitățile studenților sunt abordate la cel mai înalt grad de înțelegere și implicare.

„Când un adolescent se pregătește să fie admis la o facultate și să plece de acasă, asta visează: o viață studențească tipică. Colegi noi, glume, socializare, sprijin reciproc, schimburi permanente de idei. Probabil că niciunul nu visează un apartament de bloc în care să locuiască singur. Iar noi asigurăm atât cadrul social pe care și-l doresc tinerii cât și siguranța pe care o doresc părinții pentru copiii lor,” spune Anamaria Dunca, Manager General Arcca.

Cursa pentru locurile de cazare a început. Ne aflăm, încă, în perioada în care se poate face o alegere bună. În pragul deschiderii anului universitar, chiriile vor exploda. Repartizarea în căminele de stat se face de către comisii speciale, pe baza unor criterii și regulamente stabilite de fiecare facultate în parte.

Camera camin studentesc privat Bucuresti Arcca

Pentru că spațiul în campusurile private este, deocamdată, limitat, este momentul de a studia această variantă și de a acționa. Pe lângă celelalte avantaje oferite, cazarea în campusurile ‘Arcca oferă și avantajul de a fi rapidă, practică și lipsită de stres.

 • Rezervarea unui loc într-unul din campusurile Arcca se poate face online.
 • La cerere, se oferă un tur al campusului înainte de decizia finală.
 • Există un program de discounturi de care se poate beneficia acum.
 • „Bobocul” poate să își aleagă colegul de cameră, indiferent de facultatea la care a fost admis fiecare.

Pentru studenții de anul I și părinții lor, după emoțiile admiterii, poate urma o vacanță relaxată, în care grija cazării să nu mai existe.