test

Zăpadă, grindină și vânt: acoperișurile solare pot preveni daunele

Zăpadă, grindină și vânt: acoperișurile solare pot preveni daunele

În vremuri cu fenomene meteorologice din ce în ce mai severe, sistemele solare care pot rezista devin din ce în ce mai importante. Un sistem elvețian de acoperișuri solare a fost dezvoltat special în acest scop și a fost certificat acum cu clasa 5 de protecție împotriva grindinei.

Zăpada, grindina și vântul – pericol în creștere pentru acoperișuri 

Multe dintre instalațiile solare normale suferă din cauza severității tot mai mari a fenomenelor meteorologice, cum ar fi zăpada, grindina și vântul. Chiar și acoperirile convenționale ale acoperișurilor, cum ar fi țiglele sau tabla, nu sunt deloc imune la fenomenele puternice de grindină, după cum s-a demonstrat în multe locuri din Europa în această vară. “Energiile implicate în impactul unei pietre de grindină sunt enorme”, spune Kay Blechschmidt, șeful laboratorului de testare de la P+F Expert AG, adăugând: “Noi simulăm aceste energii 1:1 în laboratorul nostru de testare folosind bile de gheață generate artificial”. Acoperișul solar “Level” al producătorului elvețian de panouri solare Megasol a fost, de asemenea, bombardat cu astfel de bile de gheață. 

“Au fost lansate pietre de grindină cu un diametru de 5 cm și o viteză de 110 km/h”, explică Michael Reist, șeful departamentului de comunicare de la Megasol. “Am dezvoltat acoperișul solar “Level” în mod special pentru a rezista la condiții meteorologice severe, cum ar fi grindina puternică, sarcini mari de zăpadă și forțe de aspirație a vântului.” Sistemul se bazează pe module solare din sticlă de sticlă, care au o rezistență deosebit de ridicată. Potrivit producătorului, acoperișul solar ‘Level’ atinge astfel cea mai înaltă clasă 5 de protecție împotriva grindinei.


Un acoperiș solar este mai ieftin decât un acoperiș convențional

“Suprataxa solară” reprezintă doar un sfert bun din costurile unui acoperiș. Aceasta înseamnă că, după câțiva ani, această ‘suprataxă solară’ este deja amortizată. După aceea, sistemul solar plătește acoperișul”, adaugă Reist. “Acoperișul solar ‘Level’ este, prin urmare, mai ieftin decât un acoperiș convențional.”
Timpul scurt de instalare și simplitatea sistemului joacă, de asemenea, un rol important în costurile reduse. Sistemul are doar trei componente: module solare, cârlige de fixare și șine de etanșare scurte. Acest lucru face, de asemenea, ca sistemul să fie deosebit de ușor de transportat. Potrivit Megasol, sistemul este disponibil în cantități mari direct din stoc în Deitingen, Solothurn (CH). 

În ceea ce privește suprafețele complicate ale acoperișurilor, Reist spune: “Acestea pot fi realizate, de asemenea, la un preț foarte avantajos, datorită pieselor de montare realizate din panouri compozite din aluminiu”.

Despre Megasol

Megasol Energie AG este un dezvoltator și producător de materiale de construcții solare cu sediul în Deitingen (cantonul Solothurn, Elveția). Compania colaborează îndeaproape cu arhitecții, proiectanții și constructorii de fațade, de la dezvoltarea proiectului până la implementare și oferă, de asemenea, sprijin în găsirea de soluții de proiectare cu mostre personalizate. Compania produce module fotovoltaice de înaltă calitate de 30 de ani. În plus față de produsele standardizate, compania se concentrează pe sisteme solare integrate în clădiri (BIPV) personalizate. Toate produsele Megasol Energie AG sunt fabricate folosind energii regenerabile. Compania este activă în peste 18 țări și are aproximativ 350 de angajați în întreaga lume.

Contact media:
Michael Reist | Șeful departamentului de relații publice | michael.reist@megasol.ch | +41 62 919 90 71 | Megasol Energie AG | Industriestrasse 3 | 4543 Deitingen