test

Locuințele smart, pe lista dorințelor tot mai multor români

Locuințele smart, pe lista dorințelor tot mai multor români

Tot mai mulți români sunt atrași de ideea de a locui într-o locuință smart. Și dacă până nu demult vorbeam despre telefoane sau televizoare inteligente, facilitățile și confortul unei locuințe smart sunt din ce în ce mai atrăgătoare. Iată 10 motive pentru care să-ți dorești să trăiești într-o locuință inteligentă.

Ce înseamnă o casă smart

Conceptul de smart home presupune o conectivitate ridicată, astfel că tehnologia îți poate asigura confortul mult visat, cu economie de energie: folosind o aplicație pe telefon sau pe un alt dispozitiv poți controla de la temperatura camerei până la ușa de la intrare sau lumina din cameră. Mai mult decât atât, poți programa anumite activități casnice, precum curățenia efectuată de un aspirator sau pornirea sau oprirea aerului condiționat. De asemenea, poți fi notificat cu privire la posibilele evenimente neplăcute, care pot apărea: inundație, incendiu, intrare prin efracție, fier de călcat uitat în priză, astfel încât cantitatea de energie, efort, timp și bani implicate în gestionarea unei case să fie minime, cu maximum de rezultate.

Protecție sporită în fața pericolelor

Protejezi mediul înconjurător prin folosirea de materiale ale viitorului prin soluții de tâmplărie inteligente prin intermediul cărora beneficiezi la maxim de lumina soarelui și păstrează o temperature optimă în locuință. Pe lângă protejarea clădirii împotriva pierderilor de căldură, ferestrele și ușile din aluminiu protejează casa și de intruși. Există o serie de soluții de creștere a siguranței clădirilor datorită creșterii rezistenței construcției la efracție. În caz de incendiu, sistemele din aluminiu, precum cele ale producătorului polonez Aluprof, nu se vor aprinde, nu vor scoate fum și nu vor propaga incendiul.

Energie regenerabilă la preț redus

Energia verde sau energia regenerabilă provine din surse naturale, precum soarele, vântul, ploaia, mareele, plantele sau algele. Cele mai multe locuințe smart vor capta energia solară prin intermediul cunoscutelor panourilor fotovoltaice. Celulele solare captează energia de la soare și o transformă în energie electrică. În prezent, sistemele care folosesc acest tip de energie sunt din ce în ce mai moderne, astfel încât te vei putea bucura în permanentă de apă caldă sau curent. Investiția inițială nu este chiar de neglijat, însă în timp costurile reduse la electricitate și încălzire vor amortiza aceste cheltuieli.
Indiferent pentru ce soluție de automatizare apelați pentru a avea o locuință inteligentă, acest concept va deveni o realitate în următorii ani. Posibilităţile sunt nelimitate, dar cele mai de success vor fi cele care vor reuși să îşi dovedească utilitatea în viaţa de zi cu zi.