test

Ce este tehnologia de internet mobil 5G, de ce multi se tem de ea si cand va inlocui viteza 4G. Care este legatura cospirationista dintre 5G si COVID-19

Ce este tehnologia de internet mobil 5G, de ce multi se tem de ea si cand va inlocui viteza 4G. Care este legatura cospirationista dintre 5G si COVID-19

Tehnologia de internet mobil 5G ar putea fi lansată chiar de la începutul anului viitor în anumite ţări şi promite viteză de descărcare de 10-20 de ori mai repede decât cea pe care o utilizăm în prezent, potrivit BBC. Dar ce diferenţă face în viaţa oamenilor? Vor avea nevoie de telefoane noi? Va rezolva problema oamenilor din zonele rurale?

Ce este tehnologia 5G

Este a cincea generaţie de conectivitate a internetului mobil, care promite viteze mult mai mari de încărcare şi descărcare, acoperire mult mai largă şi conexiuni mai stabile.

Tehnologia 5G se rezumă în principal la utilizarea mai eficientă a spectrului radio şi la a permite mai multor dispositive să acceseze acelaşi internet mobil în acelaşi timp

Cu ce ne ajută tehnologia 5G

„Orice facem acum cu smartphone-urile noastre, vom putea să o facem mai repede şi mai bine”, spune Ian Fogg, analist în cadrul Open Signal, o companie de analiză în cadrul segmentului de date mobile.

„Gândiţi-vă la ochelarii smart care vin cu realitate augmentată, la realitate virtuală pe mobil, la o calitate mult mai bună video şi la IoT care generează oraşe smart”, adaugă Fogg. „Ceea ce este cu adevărat interesant sunt toate serviciile noi care vor fi construite pe 5G şi pe care nici nu putem să le prezicem încă” (citeste mai mult: https://www.businessmagazin.ro/actualitate/ce-este-5g-si-cum-functioneaza-aceasta-tehnologie-de-ce-avem-nevoie-de-ea-cu-ce-este-diferita-fata-de-4g-si-cand-va-ajunge-in-toata-lumea-17383021)

Antene 5G, incendiate că ar avea legătură cu virusul: „Sunt furios și scârbit”

În Marea Britanie, cel puțin trei turnuri 5G au fost incendiate în doar o săptămână, după cum a detaliat BBC. Totodată, Stephen Powis, directorul NHS (autoritatea medicală din Marea Britanie), a spus că tehnologia 5G e mai utilă ca niciodată, mai ales acum când atât de multă lume stă acasă.

„Sunt absolut furios și scârbit că oamenii au ajuns să facă așa ceva împotriva unei infrastructuri de care avem nevoie în timpul acestei crize.”
Stephen Powis

De cealaltă parte, companiile telecom se plâng că angajații sunt atacați pe motiv că implementează tehnologia 5G. „Așa ceva nu e acceptabil și are impact direct asupra abilităților noastre ca industrie să să menținem capacitatea rețeleor pentru susținerea oamenilor care acum muncesc de acasă sau a conectivității critice pentru serviciile de urgență.”

Nu există nicio legătură între 5G și virus. Dar chiar și vedetele cred fără probleme în așa ceva

Recent, chiar și actorul Woody Harrelson a contribuit la amploarea subiectului, distribuind această teorie a conspirației pe contul de Instagram, după cum notează Buzzfeed News. (citeste mai mult: https://playtech.ro/2020/antene-5g-incendiate-ca-ar-avea-legatura-cu-virusul-sunt-furios-si-scarbit/)