test

Ghimbirul, afrodisiac natural

Ghimbirul, afrodisiac natural

Ghimbirul nu este doar un condiment. Deşi este folosit de mii de ani în bucătărie, orientalii preţuiau ghimbirul pentru proprietăţile sale afrodisiace (consumul de ghimbir este revigorant şi are efect vasodilatator, activând circulaţia sangvină). În acelaşi timp, ghimbirul este şi un medicament care ajută în lupta cu o multitudine de afecţiuni.

Avem leacuri tradiţionale care folosesc ghimbirul pentru combaterea febrei, durerii şi a stărilor de greaţă. Astăzi, sunt deja dovedite nenumărate efecte terapeutice, iar ghimbirul a pătruns cu succes şi în cosmetică. Responsabil pentru acest succes este în primul rând conţinutul de gingerol, shogaol şi zingerol al rizomilor de ghimbir, care stimuleaza circulaţia sângelui, activează metabolismul, te ajută să arzi grăsimile, regenerează pielea şi prezinta o acţiune puternic antioxidantă.

De asemenea, ghimbirul este revigorant, combate stările de oboseală, este vasodilatator, activează circulaţia sanguină periferică, eliminând simptomele de măini şi picioare reci, previne riscul formării de cheaguri de sânge, previne afecţiunile cardiovasculare, are proprietăţi antitumorale, are un efect liniştitor.

Este folosit împotriva durerilor de stomac, pentru uşurarea digestiei, în cazul senzaţiilor de vomă, al răului de avion sau de mare, al balonărilor abdominale şi al durerilor de ficat, dar şi pentru reducerea nivelului de colesterol şi pentru tratatarea bolilor de inimă. In cazul artritei reumatoide se obtine o reducere sensibilă a durerilor. Ceaiul de ghimbir, dar si praful de ghimbir adaugat la o cana de lapte cald, este un remediu ideal în cazul răcelilor, pentru calmarea inflamaţiilor g’tului, a congestiei respiratorii, a sinuzitei şi a răguşelii, pentru scăderea febrei şi eliminarea mucozităţilor, iar împotriva astmului cele mai bune efecte se obţin cu tinctură de ghimbir.

Ceai de ghimbir

Ceaiul de ghimbir este foarte bun pentru sănătatea noastră. Este simplu de preparat. Se pune apa la fiert, se adaugă ghimbirul tăiat feliuţe mici şi se aşteaptă să dea în clocot, după care se strecoară. Pentru gust se poate adăuga apoi un plic de ceai negru, zahăr brun sau miere şi, eventual, o felie de lămâie sau suc de lămâie. În loc de zahăr sau miere se poate adăuga lapte de soia care este suficient de dulce. Se pot bea 2-6 pahare de ceai. În ceaiul de ghimbir se poate adăuga şi lemn dulce, piper negru, mentă şi hibiscus. Un excelent ceai energizant se obţine din ceaiul de ghimbir la care se adaugă scortişoara, fenicul, coriandru, bucăţele de portocală, lemn dulce, cardamom, rozmarin, nucşoară şi anason.