test

Visezi la o mașină? Ține cont de aceste 5 lucruri înainte să o achiziționezi!

Visezi la o mașină? Ține cont de aceste 5 lucruri înainte să o achiziționezi!

Investiția într-o mașină generează multă bucurie însă, în același timp, ea poate să fie și o sursă de stres atunci când nu ești foarte decis ce achiziție vrei să faci. Dacă ai în minte mai multe modele de mașini și nu știi la care să te decizi, ține cont de următoarele lucruri, care te-ar putea ajuta să faci alegerea potrivită.

Iată care sunt lucrurile de care trebuie să ții cont înainte să cumperi mașina visurilor tale!

1. Informează-te care sunt prețurile în piață pentru marca de mașină pe care o dorești. Este esențial să poți să iei o decizie informată atunci când te pregătești pentru acest pas important. O idee bună ar fi să faci un top trei sau cinci cu mărcile de mașini preferate, urmând ca pe parcurs, pe baza elementelor pro și contra să reduci lista.

2. Gândește-te de la început care este motivul principal al acestei investiții și nu te abate de la el. Dacă vrei o mașină pentru familia ta, orientează-te spre mașinile mari care oferă confort sporit, dar dacă ai nevoie de un mijloc de transport pentru a te deplasa mai rapid în oraș, îți vei face treaba și cu o mașină mică. Pe de altă parte, în cazul în care ai un loc de muncă unde imaginea este importantă, va trebui să te orientezi spre o mașină mai elegantă, aparținând unui brand cunoscut.

3. Fii realist în privința bugetului pe care îl ai disponibil. În cazul în care la reprezentanță autovehiculul depășește cu mult suma pe care o ai tu în vedere, reorientează-te spre mașinile second hand, din țară sau din străinătate, dar nu uita de legislație și de lucrurile la care trebuie să fii atent când cumperi sau vinzi o mașină în și din străinătate. Desigur, în acest caz va trebui să fii atent ca toate elementele și funcțiile mașinii să fie în perfectă stare de funcționare. Uneori poți avea tendința de a te lăsa influențat de promisiuni, însă e de dorit să rămâi fidel planurilor inițiale și să te încadrezi pe cât posibil în bugetul stabilit inițial.

4. Ai în vedere și piața de autovehicule din străinătate. Poți găsi acolo variante de preț mult mai bune decât în România, trebuie doar să știi să te orientezi. În cazul în care îți faci griji privind transportul acesteia, Tabitatour.ro îți oferă varianta de transport a autoturismelor pe platformă, în condiții de maximă siguranță și la un buget rezonabil, adaptat nevoilor tale. Poți apela la această variantă chiar dacă nu este vorba de situația în care trebuie să o aduci din altă țară și este doar o defecțiune a mașinii într-un loc greu accesibil sau alte situații neprevăzute.

5. În prezent, mașinile electrice câștigă din ce în ce mai mulți adepți, fiind ușor de întreținut și foarte practice, plus că statul oferă sprijin financiar în acest sens prin diverse programe. Dacă ți se pare interesant și crezi că există pe traseul tău constant puncte unde o poți încărca, poate ar trebui să ai în vedere și această variantă.

Cel mai bine este să-ți faci un plan care să conțină toate elementele pe care le-am enumerat mai sus, astfel încât să iei o decizie pe care să nu o regreți ulterior. Nu uita că mașina trebuie să te ducă în siguranță la destinație, să nu fie o sursă constantă de cheltuieli și să fie parte din personalitatea ta.

Sursa foto: Pixabay.com