test

Amenajarea unui living modern: trucuri şi idei

Amenajarea unui living modern: trucuri şi idei

Amenajarea camerei de zi trebuie făcută în funcţie de destinaţia pe care o are acest spaţiu în casa ta. În unele locuinţe, livingul este principalul loc de adunare al familiei, seara, după o zi de şcoală şi muncă sau în weekend. Alţii preferă să transforme livingul într-o veritabilă sală de muzeu, în care intră doar atunci când au musafiri. Indiferent că doreşti să te bucuri de această cameră zilnic, sau, ocazional, trebuie să ţii cont de câteva reguli de design în amenajarea livingului.

Alege centrul de greutate al camerei

Fiecare cameră trebuie să aibă un element central. În funcţie de dimensiuni şi de stil, vei putea alege centrul în jurul căruia va gravita întregul aranjament. Acesta poate fi o fereastră cu o perdea sau o draperie extraordinară, un şemineu, un sistem multimedia sau un tablou valoros. Pentru a putea scoate în evidenţă o zonă a camerei, toate celelalte trebuie să fie neutre.

Ai grijă pe ce calci

În mod normal, camera de zi este supusă celui mai mare trafic. Din acest motiv, în amenajarea casei trebuie să ţii cont de rezistenţa acestei pardoseli. În funcţie de materialul pe care îl alegi, vei putea inova la capitolul design. Lemnul, piatra şi gresia sunt trei elemente de bază care se prelucrează într-o varietate de modele şi texturi pentru podeaua casei tale. Forma, modelul şi cromatica trebuie alese ţinând cont de pereţi, mobilier şi textile. Pentru mai multă rezistenţă, ai de ales dintr-o varietate de modele de gresie pentru living pe care le poţi asorta cu culorile pereţilor, ale pieselor de mobilier sau ale covoarelor.

Creează spaţii de conversaţie

Livingul este, prin excelenţă, un loc de întâlnire. Pentru a crea un mediu cât mai confortabil pentru discuţii alege mobilierul potrivit şi aranjează-l în acest sens. Acolo unde suprafaţa camerei permite, poţi organiza chiar mai multe zone de conversaţie. Ține cont de fluxul de trafic, astfel încât oricine să poată traversa camera fără să pună în dificultate sau disconfort alte persoane. Un spaţiu clasic de discuţii poate înseamna canapeaua cu fotolii, o masă mare pentru prânz, cină sau jocuri, ori o măsuţă de cafea, ce poate fi folosită şi pentru gustări între mese.

Accesorizează

După ce te-ai hotărât asupra mobilierului, este timpul să personalizezi camera cu accesorii. Acestea pot fi pata de culoare dintr-un living în culori neutre, nişte amintiri sau suvenire la care ţii şi pe care vrei să le integrezi în peisaj. Poţi îmbina utilul cu plăcutul, alegând accesorii din gama de corpuri de iluminat. Pentru un living modern, alegerea naturală este iluminatul smart, economic şi conectat la cele mai înalte tehnologii care îţi transformă camera prin simpla apăsare a unui buton. O operă de artă pe pereţi sau pe raft, un sistem multimedia, textile de tot felul pe pardoseală, canapea, ferestre sau pereţi sunt tot atâtea variante de decorare.

Integrează spaţiul de lucru

Acolo unde suprafaţa casei nu permite organizarea unui birou într-o cameră separată, livingul poate acoperi acest neajuns. Cu o amenajare inteligentă, poţi împărţi spaţiul camerei de zi fără a ridica pereţi inutili. Livingul propriu-zis va fi delimitat de un covor şi o canapea la extremă, în timp ce biroul ocupă colţul de la fereastră, cu lumina naturală atât de necesară lucrului.

Camera de zi a casei tale joacă o mulţime de roluri: spaţiu de discuţii sau masă împreună cu familia, loc de joacă pentru copii, sală de oaspeţi, birou, loc de citit, ascultat muzică sau privit la televizor. De felul cum amenajezi această cameră depinde cum vei acoperi toate aceste nevoi ale unei familii moderne.