test

Reţeta zilei: Salata Caesar

Reţeta zilei: Salata Caesar

Gustul puternic de parmezan şi combinaţia de arome vă va face să îndrăgiţi Salata Caesar. Un preparat răcoritor, numai bun de consumat în lunile toride de vară.

Ingrediente:

  • 6-7 frunze de salată romană sau iceberg
  • 5 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură oţet din vin alb
  • 2 linguri muştar de Dijon
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 gălbenuş de ou
  • 2 linguri de anşoa în ulei
  • 3-4 picături sos Worchestershire
  • 8 linguri de parmezan ras
  • 1 pumn de crutoane
  • sare
  • piper

Preparare

  1. Spălaţi şi ştergeţi frunzele de salată.
  2. Rupeţi sau tăiaţi frunzele de salată.
  3. Curăţaţi şi pisaţi căţeii de usturoi.
  4. Răzuiţi parmezanul.
  5. Preparați dressingul. Amestecaţi într-un vas, cu o furculiţă sau tel, uleiul cu gălbenuşul, oţetul, anşoa,  usturoiul, muştarul, sosul Worchestershire, 2 linguri de parmezan, sare şi piper.
  6. Turnaţi dressingul obţinut peste salată şi amestecaţi bine.
  7. Adăugaţi crutoanele şi presăraţi cu restul de parmezan ras.
  8. Opţional, se poate adăuga baconul rumenit şi/sau pieptul de pui tăiat cubuleţe sau julienne.

Salata Caesar se serveşte rece sau la temperatura camerei.