Reţeta zilei: Salata Caesar
Din GASTRONOMIE / 18 MAI 2013, 20:39
Gustul puternic de parmezan şi combinaţia de arome vă va face să îndrăgiţi Salata Caesar. Un preparat răcoritor, numai bun de consumat în lunile toride de vară.
Ingrediente:
- 6-7 frunze de salată romană sau iceberg
- 5 linguri ulei de măsline
- 1 lingură oţet din vin alb
- 2 linguri muştar de Dijon
- 2 căţei de usturoi
- 1 gălbenuş de ou
- 2 linguri de anşoa în ulei
- 3-4 picături sos Worchestershire
- 8 linguri de parmezan ras
- 1 pumn de crutoane
- sare
- piper
Preparare
- Spălaţi şi ştergeţi frunzele de salată.
- Rupeţi sau tăiaţi frunzele de salată.
- Curăţaţi şi pisaţi căţeii de usturoi.
- Răzuiţi parmezanul.
- Preparați dressingul. Amestecaţi într-un vas, cu o furculiţă sau tel, uleiul cu gălbenuşul, oţetul, anşoa, usturoiul, muştarul, sosul Worchestershire, 2 linguri de parmezan, sare şi piper.
- Turnaţi dressingul obţinut peste salată şi amestecaţi bine.
- Adăugaţi crutoanele şi presăraţi cu restul de parmezan ras.
- Opţional, se poate adăuga baconul rumenit şi/sau pieptul de pui tăiat cubuleţe sau julienne.
Salata Caesar se serveşte rece sau la temperatura camerei.