Rețeta zilei: Pizza casei
Dacă se întâmplă să vi se facă o poftă nebună de pizza, nu trebuie neapărat să comandaţi sau să mergeţi până la restaurant. Pizza casei este o pizza uşor şi rapid de preparat acasă, gustoasă şi care nu necesită un efort sau calităţi deosebite.
Cum se prepară aluatul :
500 g faina
12 g drojdie proaspata,
300 ml apa calduta
1 lgt rasa sare
1/2 lg zahar
Mod de preparare
Aluat pentru pizza de casa : drojdia proaspata o amestecam cu zaharul pana se lichefiaza, adaugam putina apa calduta si putina faina. Lasam la dospit 15 minute. Faina o cernem intr-un bol, punem peste ea sarea, maiaua si apa calduta treptat. Framantam pana obtinem un aluat omogen.
Pentru topping puteti folosi: ciuperci, ardei gras, porumb, masline, ceapa verde, rosii taiate felii, mozzarella, salam, carnaciori, sunca.
O tava rotunda de pizza o ungem cu putin ulei de masline si intindem cu mainile aluatul pentru pizza de casa. Deasupra ungem cu ketchup si radem un strat subtire de cascaval. Peste, se aranjeaza mai intai legumele, apoi sunca, salamul, mozzarella si carnaciorii. Deasupra, in functie de preferinte, puteti arunca un ou sau 3-4 felii de brie sau gorgonzola.
Dam la cuptor pana ce pizza de casa se rumeneste deasupra.
În timp ce pizza este la cuptor, putem să preparăm un sos delicios: se rad câteva roşii pe răzătoare, se adaugă 3-4 căţei de usturoi, cimbru, busuioc şi oregano, la care se adaugă 3-4 linguriţe de smântână de gătit.
Poftă bună!