test

PLATOU SERVIRE SUSHI PENTRU O CINĂ ROMANTICA

PLATOU SERVIRE SUSHI PENTRU O CINĂ ROMANTICA

Sushi este una dintre cele mai la modă preparate culinare, fiind o mâncare de origine japoneză. Principalul ingredient al acestui tip de mâncare este orezul acrit cu oțet combinat cu diverse alimente, fie gătite, fie în stare crudă, de obicei fiind pește crud. Sushi se servește fie cu bețișoare speciale, fie cu mâna. Rola de sushi se mănâncă de obicei dintr-o singură înghițitură.

Cum să faci sushi acasă? Mai jos este o rețetă de sushi foarte simplă, potrivită pentru cei ce își doresc să facă sushi acasă. Ca și ingrediente avem nevoie de 500g de orez pentru sushi Vitara, o pungă foi nori Vitasia( 5 bucăți), un castravete, un morcov, surimi Vici, file de somon proaspăt, brânză topită Bluedino, pasta wasabi Vitasia, o jumătate de cană de oțet Vitasia( 125 ml), o lingură de ulei, 3 linguri de zahăr, 800 ml apă și sos soia Vitasia.

În primul rând spălăm orezul sub jet de apă rece, de 4-5 ori. Apoi îl punem într-o cratiță cu fund gros, antiaderentă și turnăm deasupra circa 800 ml apă. Trebuie să apăsăm bine orezul pe fundul cratiței, să așezăm palma peste orez iar apa trebuie să acopereze orezul și podul palmei, exact până unde încep degetele.

Cratița se acoperă cu folie de aluminiu, în 3-4 straturi, astfel încât să închidem cratița etans. Orezul se ține la foc mare până începe să fiarbă, iar apoi se scade flacăra și se lasă orezul la foc moderat aproximativ 20 minute sau până orezul e fiert și lichidul este absorbit.

Separat, pregătim un amestec de 125 ml oțet de orez, 3 linguri de zahăr și o lingură de ulei de floarea soarelui pe care îl încălzim până când zăhărul este topit. Acest amestec nu trebuie să fiarbă.

Orezul fiert se pune într-o tavă sau caserolă încăpătoare, iar peste se adaugă amestecul, ambele fiind fierbinți și se amestecă foarte bine.

Orezul se nivelează cu ajutorul unei spatule și îl lăsăm la răcit. Apoi, înfășurăm covorașul pentru rulat sushi în folie alimentară, tăiem morcovul și castravetele fâșii foarte subțiri( doar coaja). Pregătim și file-ul de somon, îi tăiem pielea și pipăim foarte bine pentru a elimina toate oasele, iar la final îl tăiem bastonașe, de dimensiune cu bastonașele de surimi.

Tăiem 4-5 cm din foile de nori, ca să nu fie excesiv de late. Pentru maki, se așează nori pe covorașul de bambus, punem orezul într-un strat de aproximativ 3-4 mm, apăsându-l foarte bine cu mâinile ude. Trebuie să avem la îndemână un bol cu oțet în care să ne udăm mâinile pentru că nu putem întinde orezul și rula dacă nu avem mâinile umezite. Pentru maki se lasă aproximativ 1 cm de margine într-o parte, unde nu se pune orez.

În mijlocul orezului întindem un strat subține de pasta wasabi și deasupra punem umplutura dorită: legumele, surimi/somon, un strat subțire de brânză topită.

Apoi se taie rulourile cu un cuțit foarte ascuțit și umezit un pic. POFTĂ BUNĂ!

De unde poți achiziționa platou servire sushi și sosiere- La RoseHome veți găsi vase speciale pentru servirea sushi. Sunt disponibile vase confecționate din ceramică de cea mai bună calitate. Sunt disponibile platouri servire sushi, din lemn sau melamină. Există mai multe dimensiuni și culori, potrivite pentru orice stil de locație.

De asemenea, există o gamă foarte variată de modele de sosiere, fabricate din materiale de calitate înaltă. Acestea sunt confecționate din ceramică, email, inox, melamină, oțel galvanizat, oțel inoxidabil, policarbonat, porțelan și sticlă.

7c53chwtte72y4a

 

Veselă de care ai nevoie pentru preparat și servit- Pentru realizarea acestui preparat culinar putem folosi platouri de lemn și tocătoare pentru prepararea ingredientelor, și tigăile de la RoseHome.

De asemenea, pentru servire sunt disponibile mai multe modele de vase, platouri din lemn sau vase. Există și bețe speciale pentru sushi.

tv7a3pskvcuv2ar

3 sosuri potrivite pentru sushi- Cel mai bun sos ce se poate servi alături de sushi este cel de soia. Nu toate sosurile de soia sunt la fel. Mai jos veți găsi 3 cele mai bune sosuri pe care le puteți folosi atunci când serviți sushi.

  • ● Kishibori Shoyu ( sos de soia pur artisan ) – acest sos este fermentat în butoaie de cidru îmbătrânite
  • ● Sos de soia Shoyu în vârstă în butoi de whisky – este fermentat în butoaie japoneze de whisky
  • ● Sos de soia Shoyu cu usturoi negru – un amestec de sos de soia și usturoi negru

Sursa: Pinterest