Lapte de soia, ovaz, migdale, orez, nuca de cocos – care este cel mai bun pentru sanatatea noastra
Oferta de lapte vegetal in supermarketuri este coplesitoare. Aceste alternative se adreseaza persoanelor suferinde de intolerata la laptele de vaca si celor care au preferinte etice sau de alta natura. In plus, toate sortimentele de origine vegetala au un continut mai mic de grasimi saturate (nesanatoase) si calorii, decat laptele animal. Pe de alta parte, acestea contin si mai putine proteine (cu exceptia soia) si calciu (daca nu este adaugat). Unele sunt, de asemenea, bogate in zaharuri adaugate.
Laptele de origine animala este clar pe primul loc pentru calitatea nutrientilor – desi soia este un bun substitut din perspectiva nutritiei.
Calitatea nutritionala a alternativelor la laptele de origine vegetala variaza considerabil, deci este important sa luati nota de aceste diferente atunci cand alegeti laptele de orgine vegetala, noteaza The Conversation.
Din capul locului trebuie stabilit ca laptele de origine animala ne furnizeaza substante nutritive importante, inclusiv calciu, proteine, vitamina B12, vitamina A, vitamina D, riboflavina (B2), zinc, fosfor si iod.
sursa foto: dozadesanatate.ro