Cum iti pregatesti copilul pentru anotimpuri cu vreme instabila? 3 sfaturi de luat in considerare
In timpul sezoanelor cu temperaturi extreme, trebuie sa ai grija de copilul tau, astfel incat acesta sa nu fie afectat de bolile specifice acestor anotimpuri. Astfel, principala ta grija este ca iarna acesta sa nu raceasca, iar vara trebuie sa-l feresti de insolatie sau arsuri solare.
In schimb, trebuie sa ii oferi o atentie suplimentara sezoanelor cu vreme instabila, precum primavara sau toamna, atunci cand temperatura se poate schimba subit de la cald la rece sau invers. Acest lucru il va ajuta sa se dezvolte armonios si sa poate suporta cu o mai mare usurinta temperaturile extreme, precum si trecerea de la un sezon la altul.
Iata 3 sfaturi care te vor ajuta sa-ti pregatesti copilul pentru anotimpuri dificile
Sanatatea copilului tau este principala ta preocupare. De aceea, trebuie sa-l protejezi cat mai bine, dar si sa-l ajuti sa se dezvolte intr-un mod armonios, diminuandu-i, pe cat posibil, predispozitia la boli, mai ales la cele sezoniere. Pentru a face acest lucru, este important sa tii cont de cateva sfaturi care au la baza atat argumente medicale, cat si experienta multor parinti care si-au ajutat copiii sa suporte mult mai usor schimbarile climatice.
Echipeaza-l corespunzator
Orice anotimp are propriile cerinte atunci cand vine vorba de vestimentatie. In cazul copiilor, aspectul estetic si tendintele de moda este mai putin important. Focusul principal trebuie pus pe confort si protectie. Astfel, pe timp de primavara, atunci cand vremea este inca racoroasa si pot aparea subit zile extrem de calduroase, este recomandat sa ai la indemana si haine subtiri de vara. In schimb, toamna, trebuie sa-ti echipezi copilul din timp cu o pereche de cizme si haine mai groase, deoarece vremea se poate raci brusc si pot sa apara ploi sau chiar ninsori. Pentru acest lucru, poti intra aici, astfel incat sa-ti pregatesti prichindelul pentru vremea rece.
Ajuta-l sa-si intareasca sistemul imunitar
Chiar daca este important sa-l protejezi, trebuie sa tii cont de faptul ca sistemul imunitar se dezvolta doar daca ia contact cu temperaturile extreme si cu bacteriile. Lasa-l sa transpire si chiar sa se murdareasca pentru ca, in acest fel, isi poate dezvolta anticorpi. De asemenea, nu te speria de o raceala care nu dureaza mai mult de 3 zile. Apeleaza la un doctor doar daca observi o sensibilitate crescuta la copilul tau sau daca tratamentul pe care il aplici atunci cand are nevoie nu isi face efectul.
Evita sa-i dai prea multe pastile
De cele mai multe ori, corpul se lupta singur cu multe dintre bolile de sezon, cum ar fi raceala. Totusi, ca cel mic sa dezvolte aceasta capacitate, este necesar sa eviti sa-i dai prea multe pastile, deoarece acestea actioneaza in locul anticorpilor, impiedicand dezvoltarea. In plus, evita sa ii dai pastille fara a consulta un medic in prealabil, in cazul in care copilul nu se simte bine.
In primii ani de viata, corpul celui mic este in dezvoltare. De aceea, este necesar ca acesta sa fie expus intr-o anumita masura bolilor de sezon, pentru a putea dezvolta un sistem imunitar puternic, care il va ajuta sa suporte fara nicio problema temperaturile extreme si schimbarile climatice.
sursa foto: envato.com