Desertul de care nu te vei mai sătura: tarta cu ciocolată
Din GASTRONOMIE / 13 IUNIE 2013, 19:05
Tarta cu ciocolată este un desert pur și simplu delicios. Un preparat dulce, dar care poate fi servit atât vara, cât și în anotimpurile friguroase, tarta cu ciocolată este desertul ideal: blatul ușor crocant în combinație cu crema de ciocolată rafinată sunt doar două ‘trăiri’ gastronomice pe care le oferă acest preparat. Vă invităm să descoperiți secretele unui desert perfect.
PENTRU ALUAT
300 g făină
100 g unt
125 g zahăr
1 lingură cu ulei
1 pliculeț cu zahăr vanilat
1 linguriță cu praf de copt
opțional : 100 ml vin alb
PENTRU CREMĂ
300 ml smântână pentru frișcă ( recomandat LaDorna smântână pentru frișcă )
2 linguri cu zahăr pudră
100 g unt
100 ml lapte
450 g ciocolată ( se poate folosi ciocolată de menaj )
- Cerne făina îmăreună cu praful de copt, un praf de sare și un vârf de cuțit de zahăr și zahărul vanilat.
- Adaugă untul rece, tăiat cubulețe, uleiul și ( opțional ) vinul. Amestecă repede cu mâinile reci, iar când aluatul a căpătat consistență, dă-i formă de bilă, învelește-l în folie și dă-l la rece pentru o oră.
- Pune pe foc mic smântâna împreună cu zahărul și un praf de sare. Când începe să fiarbă, ia de pe foc și adaugă ciocolata ruptă în bucăți și untul. Amestecă până se omogenizează. Lasă să se răcească, apoi toarnă laptele rece, amestecând încontinuu.
- Întinde o foaie mai groasă din aluat și așaz-o în forma de tartă unsă cu unt și pudrată cu făină. Coace-o la foc potrivit, 20-25 de minute. Toarnă crema de ciocolată peste blatul răcit, uniformizează cu un cuțit și servește după 1 – 2 ore.