test

Desertul de care nu te vei mai sătura: tarta cu ciocolată

Desertul de care nu te vei mai sătura: tarta cu ciocolată

Tarta cu ciocolată este un desert pur și simplu delicios. Un preparat dulce, dar care poate fi servit atât vara, cât și în anotimpurile friguroase, tarta cu  ciocolată este desertul ideal: blatul ușor crocant în combinație cu crema de ciocolată rafinată sunt doar două ‘trăiri’ gastronomice pe care le oferă acest preparat. Vă invităm să descoperiți secretele unui desert perfect.

tarta_cu_ciocolataMod de preparare

PENTRU ALUAT

300 g făină

100 g unt

125 g zahăr

1 lingură cu ulei

1 pliculeț cu zahăr vanilat

1 linguriță cu praf de copt

opțional : 100 ml vin alb

PENTRU CREMĂ

300 ml smântână pentru frișcă ( recomandat LaDorna smântână pentru frișcă )

2 linguri cu zahăr pudră

100 g unt

100 ml lapte

450 g ciocolată ( se poate folosi ciocolată de menaj )

  1. Cerne făina îmăreună cu praful de copt, un praf de sare și un vârf de cuțit de zahăr și zahărul vanilat.
  2. Adaugă untul rece, tăiat cubulețe, uleiul și ( opțional ) vinul. Amestecă repede cu mâinile reci, iar când aluatul a căpătat consistență, dă-i formă de bilă, învelește-l în folie și dă-l la rece pentru o oră.
  3. Pune pe foc mic smântâna împreună cu zahărul și un praf de sare. Când începe să fiarbă, ia de pe foc și adaugă ciocolata ruptă în bucăți și untul. Amestecă până se omogenizează. Lasă să se răcească, apoi toarnă laptele rece, amestecând încontinuu.
  4. Întinde o foaie mai groasă din aluat și așaz-o în forma de tartă unsă cu unt și pudrată cu făină. Coace-o la foc potrivit, 20-25 de minute. Toarnă crema de ciocolată peste blatul răcit, uniformizează cu un cuțit și servește după 1 – 2 ore.