test

Conopida revine in gastronomie datorita gustului delicat si beneficiilor pentru sanatate

Conopida revine in gastronomie datorita gustului delicat si beneficiilor pentru sanatate

Conopida este apreciată şi populară în multe oraşe din întreaga lume. Dieticianul Siegfried Wintgen din Kirchham, Austria, a prezentat pentru nachrichten.at, câteva dintre efectele pozitive pe care le are consumul de conopidă. Conţinutul ridicat de potasiu protejează sistemul cardiovascular. Conopida are un efect antihistaminic şi ajută la prevenirea cancerului de colon.

Bogată în calciu, conopida are rol important pentru metabolismul osos, coagularea sângelui şi sistemul nervos.
Specialiştii au constatat că această legumă, folosită în salate, poate trata afecţiunile prostatei, iar  consumul ridicat de conopidă se asociază cu o incidenţă scăzută a bolilor de inimă şi a accidentelor vasculare.

În plus, consumată înainte de culcare, o porţie de conopidă (100 grame) poate calma anumite ticuri nervoase, precum scrâşnitul dinţilor în timpul somnului, afecţiune denumită în termini medicali bruxism.

În schimb, scris Csid.ro, din cauza conţinutului ridicat de substanţe purinice, este contraindicat consumul conopidei în afecţiuni precum guta şi uraturia (prezenţa în exces a pigmenţilor biliari – acid uric în urină).

Nutrienţii din conopidă ajută la inhibarea dezvoltării tumorilor canceroase şi la eliminarea toxinelor din organism.