test

Cele mai simple și gustoase rețete cu carne marinată

Cele mai simple și gustoase rețete cu carne marinată

Savoarea preparatelor culinare este dată de calitatea ingredientelor și de modul de preparare, prin amestecuri meșteșugite și condimente speciale. De aceea marii bucătari din restaurantele vestite ale lumii, dar și gospodinele pricepute apelează la marinarea cărnii, o metodă tradițională de pregătire a specialităților din porc, vită, miel, oaie, pui, curcan sau vânat.

Iată câteva rețete cu carne marinată, simple și gustoase, pe care le poți găti ușor, iar oaspeții tăi vor fi cuceriți de gustul și aroma preparatelor pe care le vei servi la masă:

 

Pulpe de pui marinate în stil mediteranean

Poți să prepari ușor o rețetă delicioasă de pulpe de pui la cuptor marinate cu iaurt, usturoi și suc de roșii. Ai nevoie de 6 bucăți de pulpe întregi sau de 12 pulpe superioare de pui, pe care le pui la marinat peste noapte într-o marinată în stil mediteranean, făcută din 400 gr suc de roșii, 200 de gr iaurt grecesc, 4 căței de usturoi, 1 lingură de semințe de chimen, 1 linguriță de paprika, 1 lingură de miere și condimente specifice acestei regiuni: busuioc, oregano, rozmarin.

Este important să mixezi bine toate componentele marinatei, ca să obții un sos omogen pe care să-l torni peste pulpele de pui, într-un vas acoperit, ce va sta după aceea la rece, în frigider. 

Ai grijă să scoți pulpele marinate din frigider cu 2 ore înainte de preparare, să încălzești bine cuptorul și să coci carnea într-o tavă mai înaltă, ca să poți pune peste pui și sosul de marinată, în timpul coacerii. Astfel obții bucăți de carne suculente și în același timp crocante.

Timpul de coacere este de o oră, iar aceste delicioase pulpe de pui marinate în stil mediteranean pot fi servite cu garnitură de orez basmati, bulgur sau salată verde.

Coaste de porc marinate la grătar

O delicatesă apreciată de toți membrii familiei, coastele de porc sunt delicioase atunci când le prepari la grătar, după ce le-ai marinat, ca să le pui în valoare frăgezimea și savoarea.

Ai nevoie de 2 kg de coaste de porc, pe care să le lași la marinat peste noapte într-un baiț preparat din 4 linguri de sos de soia, 1 lingură de boia dulce, 1 lingură de sare de mare, un praf de piper proaspăt măcinat și un pahar de bere. Dacă n-ai timp să le lași până a doua zi în frigider, pune-le cel la rece pentru cel puțin 2 ore, la o temperatură scăzută.

Scoate coastele de porc din marinat și, cu ajutorul unei pensule de bucătărie, le ungi cu un amestec format din 2 linguri de miere și 1 lingură de muștar. Încinge grătarul și coace coastele de porc câte 10 minute pe fiecare parte. Trebuie întoarse o singură dată, ca să rămână fragede și suculente. Pune pe grătar și niște legume proaspete de sezon, ca să obții o garnitură delicioasă.

Pastramă de oaie în baiț 

Ai nevoie de 2 kg de carne de oaie dezosată pe care o vei pune într-un vas încăpător, unde va sta în baiț acoperită timp de 7 zile la loc răcoros, ca să prepari cea mai gustoasă pastramă, numai bună de savurat lângă un pahar de must și un boț de mămăligă.

Înainte de aceasta trebuie să prepari baițul: amestecă într-o cratiță înaltă 3 litri de vin alb demidulce, 2 linguri de sare de mare, 6 căței de usturoi, 1 lingură de piper roșu, 1 linguriță de boia dulce, 1 praf de paprika iute, 1 legătură de cimbru și zeama de la o lămâie.

Dacă preferi savorile orientale, adaugă și ienibahar, boabe de coriandru și 1 lingură de ulei de măsline, care va potența aromele și va da preparatului un gust excelent.

După ce lași o săptămână carnea de oaie în acest baiț, cel mai bine este să o prepari pe grătar, pentru că vei obține o pastramă proaspătă, fragedă și aromată.

 

Savurează aceste specialități delicioase și folosește carne și semipreparate din carne ca să prepari cele mai simple și gustoase rețete cu carne marinată. Astfel vei obține feluri de mâncare sănătoase și pline de savoare, iar șorțul de masterchef va fi al tău cu siguranță.