test

Cele mai bune prăjituri cu ciocolată. Te învățăm să prepari acasă Muffins cu Ciocolată

Cele mai bune prăjituri cu ciocolată. Te învățăm să prepari acasă Muffins cu Ciocolată

Muffins cu ciocolata sau briosele reprezinta desertul ideal pentru o zi mohorata de toamna cand ai nevoie atat de mult de starea de bine conferita de savuroasa ciocolata. De asemenea, sunt unele dintre cele mai usor de preparat prajituri cu ciocolata.

Timp de pregatire: 00:20 ore
Timp de gatire: 00:10 ore
Timp Total: 00:30 ore
Numar portii: 12
Ingrediente Muffins cu ciocolata:

220 de grame de ciocolata cu 70% cacao (sau de care va place voua, eu asta am folosit, pentu un gust cat mai intens)
120 de grame de unt cu 80% grasime
80 de grame de faina
100 de grame de zahar
1 praf de sare
1 lingurita de extract de vanilie
4 oua intregi
Preparare Muffins cu ciocolata:

1. Aprindeti cuptorul si fixati-l la 180 de grade Celsius.

2 . Ciocolata rupta in bucati si untul se pun intr-o cratita in bain-marie (intr-o alta cratita ceva mai mare cu apa clocotita) ca sa se topeasca impreuna (poza 1). Daca veti alege un vas mai mare in care sa topiti untul si ciocolata, veti putea pregati toata reteta in acesta, nu va trebui sa trasnferati continutul in altceva.

3. Imediat ce s-au topit untul si ciocolata (sa fie lichide, nu sa se infierbnate sau doamne fereste sa fiarba) se mixeaza cu mixerul la viteza medie sa se racoreasca putin (2-3 minute).

4. Faina se amesteca separat cu sarea si zaharul, apoi se adauga toata deodata peste compozitia de ciocolata topita (poza 2). Se mixeaza pana se omogenizeaza bine.

5. Se adauga cate 1 ou, pe rand, mixandu-se dupa fiecare in parte.

6. Se adauga extractul de vanilie si se mai bate pe viteza mare 10-20 de secunde, pana la obtinerea unei compozitii mai deschise la culoare, cremoase.

7. In tava de muffins pregatita cu cosulete individuale de hartie (sau unsa cu unt si tapetata cu pudra de cacao) se imparte compozitia in mod egal.

8. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade, timpul de coacere variind in functie de preferinte:

daca doriti muffins cu interiorul cremos-lichid, coaceti timp de 9-10 minute;
daca doriti muffins cu interiorul cremos, dar stabil, care nu mai curge, coaceti 11-12 minute;

Scoateti prajiturile coapte din tava si lasati-le sa se raceasca inclinate pe o parte. Se pot degusta din starea de caldute pana la complet reci, pudrate cu un pic de zahar pudra, cu diferite topping-uri, cu inghetata etc.

Pofta buna!