Un lunetist canadian a daramat toate recordurile. A nimerit un militant ISIS de la 3,5 km

Un lunetist canadian a daramat toate recordurile. A nimerit un militant ISIS de la 3,5 km

Un lunetist, membru al fortelor de elita canadiene din Irak, a reusit sa nimereasca tinta de la o distanta de 3.540 de metri, o premiera in istoria militara.

Tinta canadianului a fost un insurgent al Statului Islamic, arata The Globe and Mail.

Din motive de securitate, nu au fost oferite mai multe informatii. Se stie doar ca militarul canadian, a carui identitate nu a fost facuta publica, l-a impuscat pe membrul Statului Islamic luna trecuta. Anuntul referitor la doborarea recordului a fost facut public acum, printr-un comunicat.

Fortele aliate care lupta in Irak au mai transmis ca exista varianta lansarii unei bombe, pentru ca Statul Islamic pregatea un atac asupra militarilor irakieni, insa ar fi fost ucisi civilii din zona. A fost preferata aceasta varianta, fiind considerata una sigura.

Pana acum, recordul era detinut de un lunetist britanic, Craig Harrison, care ucisese un taliban de la o distanta de 2.475 de metri, in 2009, folosind o pusca 338 Lapua Magnum.

Anterior, recodul era de 2.430 de metri si fusese stabilit in 2002 de un caporal canadian, Rob Furlong. Acesta lupta in Afganistan si a folosit o mitraliera RPK.

photocredit: Newsweek