Trucuri pentru a renova întreaga casă – cum să obții beneficii mari la costuri mici

Trucuri pentru a renova întreaga casă – cum să obții beneficii mari la  costuri mici

Atunci când vine vorba de renovare, teama celor mai mulți oameni este bugetul, și pe bună dreptate. Nu este greu să ajungi să cheltui mai mult decât îți propui inițial, deoarece, atunci când muncitorii încep să lucreze, te gândești că ar fi bine să mai rezolve și alte probleme ce nu erau neapărat puse în planul inițial. Astfel, costurile se pot chiar dubla sau tripla.

Dacă urmezi cu strictețe o listă de încăperi și lucruri ce necesită reparații, ai cele mai mari șanse să rămâi în buget. Hotărăște de la început dacă îți dorești să faci doar renovări de suprafață sau să modifici și zona de țevi – dacă ești în cea de-a doua situație, caută cele mai bune oferte online, vezi mai multe pe site și achiziționează din timp.

Trucuri pentru renovare

 

  • Sporește eficiența, nu spațiul

Dacă poți organiza casa pentru a eficientiza utilizarea spațiului, în loc să dărâmi pereții pentru a obține mai mulți metri pătrați, vei ieși în câștig atât ca timp, cât și din punctul de vedere al costurilor. Înlocuiește dulapurile masive cu rafturi pe care poți așeza cutii și utilizează diverse împărțitoare pentru a stabiliza conservele și borcanele.

 

  • Include lumina naturală, fără a executa noi ferestre

Dacă în casa ta lipsește lumina naturală, nu începe operațiunea migăloasă și costisitoare de a adăuga noi ferestre, ci execută mici „tunele de lumină” ce vor aduce razele soarelui direct în locuința ta.

 

  • Vizitează centrele de reciclare a mobilei

Dacă optezi pentru varianta de mobilă do it yourself, centrele de reciclare a acesteia te vor salva de multe cheltuieli. Acolo poți descoperi adevărate comori ce necesită reparații minore sau bucăți de lemn din care poți crea alte obiecte originale. De asemenea, poți achiziționa restul de materiale necesare și poți îmbunătăți major piesele de mobilier colectate.

 

  • Donează ce nu mai folosești

Piesele de mobilier, chiuveta sau chiar cada pot fi donate. În acest fel economisești banii pe transport, pe care i-ai fi dat dacă le-ai fi dus către un centru de colectare, și ajuți o persoană ce are nevoie de aceste obiecte.

 

  • Demolează singur

Fă singur tot ceea ce poți, pentru a economisi costurile unei echipe specializate. Totuși, fii atent cât de multe poți face fără a afecta structura de rezistență a casei sau sistemul sanitar. Dacă distrugi o parte importantă a construcției, vei adăuga costuri proiectului tău, în loc să diminuezi bugetul.

 

  • Observă cât poți economisi pe viitor, nu numai pe termen scurt

Folosește materiale de calitate, pentru a evita văruirea frecventă a pereților sau înlocuirea pieselor de mobilier. Interesează-te din timp ce produse trec cel mai bine testul timpului și achiziționează-le pe acestea, în detrimentul celor ce îți vor aduce o economie de scurtă durată, dar vor necesita investiții de întreținere.

 

  • Cumpără produse ce seamănă cu cele de firmă

Dacă revistele de design interior te pasionează și îți dorești să locuiești într-o casă mobilată și utilată modern, alege să achiziționezi piese de mobilier și utilități inspirate din modelele celebre, dar care sunt în aceeași măsură de rezistente și mult mai ieftine. Vei locui în căminul visurilor tale fără a scoate din buzunar o avere.

 

  • Nu muta chiuveta de la bucătărie

Atunci când renovezi bucătăria, evită să schimbi poziționarea chiuvetei, iar în cazul băii, nu muta toaleta. Costul refacerii scurgerii și al modificării conductelor de apă depășește cu mult orice buget mediu. Dacă totuși este necesar, profită de ocazie și înnoiește țevile, asta te va scuti de cheltuieli pe termen lung.

Atunci când decizi să renovezi, îți dorești să sporești confortul căminului și să îl înfrumusețezi. Consideră că planul de transformare a locuinței tale este ca o strategie de afaceri, așa că tratează totul cu seriozitate și pasiune, consultă specialiștii și asigură-te că lucrările se execută cu maximum de conștiinciozitate! 

sursa foto: shutterstock.com