Te muți în casă nouă? Iată CUM poți avea facturi mai mici!
Momentul în care te muți în casa ta, după ani întregi de plătit chirie sau de stat alături de părinți, poate fi unul foarte costisitor, dacă nu respecți un buget prestabilit. Pe lângă efortul pe care îl presupune mutarea în sine a tuturor obiectelor dintr-o locuință într-alta, vei fi copleșit de multitudinea de decizii pe care trebuie să le iei pentru fiecare element în parte.
La bugetul alocat mobilei și obiectelor de uz casnic, se adaugă și facturile lunare, pe care nu le poți estima cu exactitate decât după primele șase luni de locuit în noua casă, așa că te poți gândi să faci economii încă din prima fază.
Iată 3 soluții inteligente pentru a economisi bani atunci când te muți în casă nouă:
- Instalează-ți panouri fotovoltaice
De ce să nu profiți de faptul că trăiești într-o zonă cu climă temperat continentală, în care ai parte de strălucirea soarelui pe parcursul întregului an și să montezi panouri fotovoltaice? Astfel, îți vei reduce considerabil costurile pentru energia electrică și termică și vei putea deveni prosumator, adică furnizor pentru rețeaua de energie electrică la care ești racordat. Modul de funcționare a unui astfel de sistem electric se bazează pe stocarea energiei captate de panouri într-o baterie care ulterior îți alimentează casa.
Dacă îți dorești să ai cheltuieli lunare cât mai mici, dar și să consumi energia în mod responsabil, consultă această ofertă de panouri solare și bucură-te de costuri reduse la electricitate pe perioada verii.
Mai mult decât atât, statul oferă subvenții în valoare de 90%, despre care poți afla mai multe detalii din ghidul dedicat. Astfel, poți face economii considerabile și totodată să fii independent.
- Recondiționează obiecte de decor
Deși nu sunt obiecte de strictă necesitate, decorațiunile interioare pot reprezenta o bună parte din investiții când vine vorba despre o casă nouă, în special dacă te numeri printre persoanele cu un simț estetic dezvoltat, care acordă o atenție sporită detaliilor. Pentru a te bucura de un decor aparte la prețuri avantajoase, poți opta pentru recondiționarea mobilierului sau a covoarelor tradiționale și poți renunța la piesele de renume în favoarea acestora.
Această tactică este potrivită din două motive. În primul rând, vei fi sigur că nimeni nu mai are acel obiect de decor, fie că este vorba despre un tablou, o țesătură sau o mașină de scris de colecție, iar în al doilea rând, te vei simți mai bine, știind că ai readus la viață o piesă veche.
- Montează-ți un filtru de apă
Deși acest pas poate fi făcut și mai târziu, este bine să te asiguri de la început că ai apă potabilă disponibilă tot timpul și că electrocasnicele precum mașina de spălat vase, cea de spălat rufe sau vesela nu vor fi afectate de calcarul depus.
Este foarte important să-ți protejezi cât mai bine instalația de apă și pe cea sanitară și să eviți depunerea unor astfel de reziduuri, de aceea montarea unui filtru special este o soluție deloc costisitoare pentru a preveni eventualele reparații.
Aceste trei soluții ingenioase te vor ajuta să îți reduci costurile lunare, pe care le presupune traiul într-o casă nouă. Deși tentația de a cheltui mai mult decât îți permiți este mare, indicat ar fi să faci alegerile care, pe termen lung, se dovedesc mai puțin costisitoare!
Sursa foto: shutterstock.com