test

Suedezii au ignorat suspendarea ITF. Ilie Nastase, invitat la un mare eveniment in Suedia

Suedezii au ignorat suspendarea ITF. Ilie Nastase, invitat la un mare eveniment in Suedia

Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a interzis ca „Nasty“ să fie implicat în acţiuni oficiale, incluzându-l pe fostul lider ATP pe o listă a persoanelor non-grata.  Drept urmare, Ilie Năstase n-are voie nici măcar la Bucureşti să stea în loja VIP-urilor la BRD Bucharest Open. În schimb, fostul mare jucător de tenis a fost invitat la turneul de la Bastad (Suedia), acolo unde a fost antrenorul lui Mats Wilander şi al lui Mikael Pernfors la un meci demonstrativ.

Organizatorii sunt de părere că n-au încălcat regulile ITF dat fiind faptul că invitaţia către Ilie Năstase a fost făcută înainte de scandalul de la Fed Cup, iar ITF n-a oferit încă o decizie finală în acest caz.

L-am invitat pe Ilie Năstase cu mult înaintea incidentelor din aprilie. A făcut atât de multe pentru acest sport şi are o conexiune puternică cu tenisul din Suedia. Noi nu puteam lua decizia de a-l interzice. ITF, oricum, n-a luat nicio decizie oficială, astfel că nu e nicio problemă. L-am întâlnit în mai multe rânduri pe Ilie şi pot spune că, uneori, are o abordare pe care el o crede amuzantă când, de fapt, ar trebui să fie mai rezervat“, a declarat Christer Hult, directorul turneului de la Bastad, pentru www.hd.se.

Citeste mai mult: adev.ro/otbxgg