test

“START UP your business!“ Oportunitate de dezvoltare pentru companiile din judetul Valcea

“START UP your business!“ Oportunitate de dezvoltare pentru companiile din judetul Valcea

SC Ascendo SRL, in parteneriat cu Asociatia Smart Projects, invita companiile din judetul Valcea sa completeze un chestionar de preinscriere intr-un proiect european prin care vor fi implicate in activitati destinate stimularii antreprenoriatului in regiunea Sud-Vest Oltenia. Astfel, contra-cost, companiile vor putea sa ofere stagii de practica si mentorat beneficiarilor al caror plan de afaceri a fost aprobat prin intermediul proiectului. De asemenea, pentru promovarea culturii antreprenoriale in regiune, companiile implicate in proiect vor putea participa, tot contra cost, cu speakeri la evenimentele publice ale proiectului. Companiile care doresc sa se implice in activitatile mai sus-mentionate pot completa un formular pentru a se preinscrie in proiectul care este propus spre finantare. Formularul este disponibil pe site-ul www.format-promovat-calificat.ro sau direct pe:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScSEOoFmS_l7Byy_n29SlqpvJK2ouOd_HkPNX4lFaT1NZmkFg/viewform

SC ASCENDO SRL, in parteneriat cu ASOCIATIA SMART PROJECTS, intentioneaza sa propuna spre finantare proiectul “START UP your business!” ID105112, in cadrul „Romania Start Up Plus”, aferent Programului Operational Capital Uman 2014-2020 (POCU 2014-2020), Axa prioritara 3 „Locuri de munca pentru toti”, Obiectivul specific 3.7. Cresterea ocuparii prin sustinerea intreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbana.

Obiectivul general al proiectului consta in stimularea ocuparii pe cont propriu prin dezvoltarea competentelor in domeniul afacerilor si sustinerea initiativelor antreprenoriale, precum si promovarea culturii antreprenoriale la nivelul urban al regiunii Sud-Vest Oltenia, mai exact judetele: Valcea, Dolj, Olt, Gorj si Mehedinti.

Mai precis, se vor sustine cursuri de Competente Antreprenoriale pentru cel putin 300 de persoane din regiune, iar dupa absolvirea acestora se va organiza concursul de idei de afaceri, in urma caruia se vor selecta cel putin 30 de planuri de afaceri care vor obtine o finantare nerambursabila de maxim 40.000 de euro.

Proiectul va oferi persoanelor din grupul tinta sansa de a intra in contact direct cu unii dintre cei mai mari antreprenori locali/regionali, care sa le transmita astfel cunostintele necesare pentru un start-up reusit.

In plus, persoanele ale caror planuri de afaceri vor fi selectate, vor beneficia de un stagiu de mentorat in cadrul unor companii care au acelasi domeniu de activitate cu cel al firmei pe care intentioneaza sa o deschida.

Colaborarea companiilor, fie ca este vorba de gazduirea de stagii de practica si mentorat pentru noii antreprenori sau delegarea de speaker care sa promoveze cultura antreprenoriala in cadrul unor evenimente/seminarii  organizate in cadrul proiectului se va face contra-cost.

Initiativa Asociatiei Smart Projects si Ascendo cu privire la oferirea de oportunitati de dezvoltare antreprenoriala in Regiunea Sud-Vest Oltenia reprezinta o componenta a perioadei de sustenabilitate a proiectului “FPC: Format, Promovat, Calificat!”, derulat, in perioada 30.03.2015-31.12.2015, impreuna cu SC Ascendo SRL, nr. contract POSDRU/182/2.3/S/151319. Proiectul a fost cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013”, Axa Prioritara 2, Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii; 5. Domeniul major de interventie. 2.3 Acces si participare la FPC. Valoarea totala eligibila a proiectului a fost 2.304.140,00 de lei, din care asistenta financiara nerambursabila, 2.258.057,20 de lei.

Obiectivul general al proiectului „FPC – Format, Promovat, Calificat!” a fost reprezentat de imbunatatirea accesului angajatilor din fostele zone industrializate din regiunile Sud Muntenia si Sud-Vest Oltenia in vederea dobandirii de noi competente sau dezvoltarea competentelor profesionale deja dobandite, in vederea obtinerii de catre acestia, a unei calificari/recalificari, prin participare la programe de formare profesionala continua.

Pentru mai multe informatii despre proiectul „FPC – Format, Promovat, Calificat!”, va invitam sa consultati www.smartprojects.org, www.ascendo2001.ro si www.format-promovat-calificat.ro.