test

Se rupe USL. Ponta nu îl vrea pe Săpunaru la Transporturi și îi cere lui Antonescu altă nominalizare

Se rupe USL. Ponta nu îl vrea pe Săpunaru la Transporturi și îi cere lui Antonescu altă nominalizare

Disensiuni în Uniunea Social-Liberală. Premierul Victor Ponta nu este de acord cu propunerea ca Nini Săpunaru să preia postul de ministru al Transporturilor şi i-a cerut preşedintelui PNL, Crin Antonescu, o altă nominalizare pentru acest portofoliu.

La rândul său, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că nu a discutat cu premierul Victor Ponta despre nominalizarea pentru Transporturi, precizând însă că “crede sincer” că Nini Săpunaru este o “propunere cu multe şanse de nominalizare” în BPN al PNL.
Antonescu a declarat că o decizie finală urmează să fie luată duminică în Biroul Politic Naţional. Antonescu a precizat că urmează să discute şi cu premierul Ponta, dar că “este normal ca pe un portofoliu care revine PNL, decizia, cel puţin în ceea ce priveşte propunerea să fie a PNL”. Liberalul a adăugat că “crede sincer” că Nini Săpunaru este o “propunere cu multe şanse de nominalizare” în BPN al PNL. “Nu m-a informat premierul că nu este de acord cu Nini Săpunaru şi nu aveam cum să fiu informat pentru că deocamdată premierul nu are cu ce să fie sau să nu fie de acord. Este normal ca premierul să-şi spună părerea, să-şi dea acceptul pe o nominalizare pe care PNL o face, dar PNL nu a făcut nicio nominalizare. Se confundă eventuale propuneri, cu nominalizarea”, a afirmat Antonescu, pentru “Gândul”.

Liderul PNL a adăugat că “teoretic” este dreptul premierului să respingă “cu argumente” propunerea venită din partea conducerii PNL, dar nu crede că se va ajunge acolo.