test

Ponta a speriat bancherii cu noua schemă fiscală: “Va fi haos!”

Ponta a speriat bancherii cu noua schemă fiscală: “Va fi haos!”

Premierul României, Victor Ponta, a anunţat luni, 3 februarie, că are în vedere adoptarea unei politici fiscale pentru cei care au credite şi un salariu de până în 1.600 de lei. Guvernul va susţine, din bani publici, înjumătăţirea ratei pe o perioadă de doi ani. Măsura i-ar putea viza pe peste 900.000 de români cu venituri mici. Vestea a produs panică în rândul bancherilor.
“Guvernul oferă o pilulă otrăvită pentru a cumpăra voturi”, “Măsura reducerii la jumătate a unor rate la credite va produce haos în piaţă”, “Oamenii vor fi încurajaţi să nu îşi mai plătească ratele”, sunt doar câteva dintre opiniile critice ale economiştilor cu privire la propunerea Guvernului.
“Costul va fi suportat de noile guverne, tot de noi în fond, în perioada următoare. E un lucru greşit, nu ştiu de ce FMI acceptă. Avem întâlnire şi o să cer FMI să nu fie agentul elector al Guvernului Ponta cum a făcut până acum”, a declarat, pentru Realitatea.net,  şi Gheorghe Ialomiteanu, deputat PDL si fost ministru al Finantelor.