test

O amibă mâncătoare de creier a ucis un bărbat din SUA care a folosit un irigator nazal și apă de la robinet

O amibă mâncătoare de creier a ucis un bărbat din SUA care a folosit un irigator nazal și apă de la robinet

Un bărbat din statul american Florida a murit după ce s-a infectat cu o amibă care s-a hrănit cu creierul lui, informează autoritățile din comitatul Charlotte. Bărbatul s-a infectat după ce a folosit apă de la robinet cu un irigator nazal, scrie The Independent.

Autoritățile locale au anunțat săptămâna trecută că un bărbat a fost infectat cu Naegleria fowleri, o amibă rară care se găsește în pământ și în apa proaspătă caldă. Amiba nu poate fi contractată de oameni când beau apă de la robinet, însă, în cazuri rare, poate infecta creierul când apa contaminată trece prin nas.

“Asta este calea prin care Naegleria ajunge la lichidul cefalorahidian din creier, iar infecția copleșește trupul și, din păcate, este foarte periculoasă”, a declarat doctorul Joe Pepe, șeful Departamentului de Sănătate din comitatul Charlotte, pentru NBC-2.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/o-amiba-mancatoare-de-creier-a-ucis-un-barbat-din-sua-care-a-folosit-un-irigator-nazal-si-apa-de-la-robinet-2270459

Sursa foto: Profimedia Images