test

Noua, vechea, viitoarea generatie. Motivul pentru care Iohannis a castigat alegerile

Noua, vechea, viitoarea generatie. Motivul pentru care Iohannis a castigat alegerile

Aceste alegeri au reprezentat si sintetizat  evolutia noastra de dupa revolutie. Paradoxal, intotdeauna se vorbea si se accentua puterea noii generatii. In ciuda asteptarilor, noua generatie s-a dovedit a fi doar o sintagma legata de varsta; de aceasta data am avut parte de o confruntare finala intre un candidat „mult prea tanar”, Victor Ponta,  asa cum era carcaterizat de presedintele onorifi c al partidului din care face parte si de un senior in domeniul admininastratiei, inca, primarul Sibiului, Klaus Iohannis.
In varsta de 55 de ani, Klaus Iohannis a devenit simbolul luptei si mobilizarii noii generatii. Mii de tineri au iesit la vot dupa ani de zile in care nu mai facusera acest lucru.
Deci, noua generatie a preferat o veche generatie pentru a combate o noua clasa politica, reprezentata de un tanar.  Raportul sustinerii ar fi trebuit sa fie invers proportional, astfel incat Ponta cel tanar sa fie favoritul celor tineri. Asadar,  pana la urma, mult trambitata si folosita sintagma „noua generatie”  nu inseamna absolut nimic. Oamenii, indiferent de varsta devin cetateni  si uzeaza de drepturile lor atunci cand ratiunea sau conjuctura sociala le–o impune; un politician bun va fi respectat si votat indiferent de varsta. Sa speram ca lectia noii generatii va fi o lectie asumata pe viitor pentru clasa politica romaneasca.
A.B.