test

Nationalism si fotbal. Cum a oprit un steag partida de fotbal SERBIA-ALBANIA

Nationalism si fotbal. Cum a oprit un steag partida de fotbal SERBIA-ALBANIA

Bataie ca in filme la Belgrad. Meciul dintre Serbia şi Albania, disputat marti, 14 octombrie, la Belgrad, a fost întrerupt de arbitrul Martin Atkinson din cauza incidentelor dintre suporteri şi jucători în minutul 42, la 0-0. Violentele au luat nastere dupa ce o drona a aruncat pe gazon steagul Albaniei, gest care a fost vazut ca o aluzie la regiunea Kosovo, provincie care si-a declarat independenta fata de Serbia in 2008, rana care nu s-a inchis in inimile populatiei de etnie sarba. Aceasta independenta a fost recunoscuta de SUA si principalele state din UE, insa Serbia refuza in continuare, ca si majoritatea etnicilor sarbi din interiorul Kosovo

Puteti urmari video cu incidentele AICI.

Drona, era, se pare, controlată de Orfila Rama, fratele prim ministrului Albaniei, Edi Rama. Acesta controla drona de la loja VIP, avînd telecomanda la el. Era o dronă folosită de armata albaneză în operaţiuni speciale. Poliţiştii de la Belgrad l-au arestat, însă a fost eliberat.

Cotidianul Blic susţine că acesta deţine paşaport american, iar eliberarea sa a fost posibilă pentru că s-ar fi riscat un scandal diplomatic între cele două state.