test

Mosii de toamna si serviciile Adysim, firma cu servicii funerare non stop in Bucuresti

Mosii de toamna si serviciile Adysim, firma cu servicii funerare non stop in Bucuresti

In cultura crestin-ortodoxa exista tot felul de traditii respectate. Printre altele, exista obiceiul pomenilor oferite. Despre mosii de toamna trebuie sa stiti ca presupun pomeni ce se fac sambata. Pachetele acelea cu meniuri pot fi comandate de la firmele de profil, cum este si Adysim. Despre aceasta cunoscatorii stiu ca ofera publicului larg o gama larga de servicii de pompe funerare si servicii conexe.

 

O firma cu servicii funerare non stop in Bucuresti precum Adysim include in lista sa si pomenile. Acestea respecta rigorile ce tin de post spre exemplu. Iata in detaliu ce semnifica si de ce sunt importante aceste momente:

 

Mosii de toamna, o zi consacrata sufletelor

 

Despre mosii de toamna se spune ca este o zi consacrata sufletelor celor trecuti in nefiinta. Asta inseamna a aduce o ofranda. Vorbim de ziua de sambata. Obiceiul este de a imparti colaci – mai frecvent – dar sunt de asemenea alegeri foarte bune si mancarurile, fie ele gatite sau nu. In trecut se obisnuia a oferi mancarea din oale, de lut, iar meniul sa fie insotit de flori si lumanari.

 

Acum insa se mai pastreaza obiceiul ca mancarea, pachetul de orice fel ar fi el, cu pomana inclusa, sa fie daruit alaturi de o lumanare aprinsa. Asta pentru ca se considera ca prin gestul de marinimie luminati calea pe lumea cealalta, pentru sufletul celui adormit.

 

Pentru cine dam de pomana

 

Se spune mosii de toamna, aici mosii avand sens de rude, de grade de rudenie pana la mosi si stramosi, indiferent cat timp a trecut de la trecerea lor in nefiinta. Atunci cand este inmanata pomana, se va rosti si numele celui pentru care faceti acest gest.

 

Mosii si stramosii au un rol important in lantul rudelor. Totodata, astfel de persoane au un rol important si din punct de vedere a vietii spirituale. Se considera in comunitatea familiei ca in perioade de grea incercare amintirea si pomenirea celor trecuti in nefiinta inseamna o rugaciune adresata fortelor divine. La fel cum este pomenit in cererea de ajutor, cand familia este implinita si trece prin momente de bucurie se va pomeni si cei trecuti in nefiinta.

 

Astfel de momente cand se obisnuieste a da de pomana se repeta de-a lungul anului: de Paste si perioada premergatoare acesteia, de Florii, la Rusalii, Ziua Crucii, in sarbatoarea Sfanta Maria sau Schimbarea la Fata.

 

De unde pot fi comandate pachetele de alimente

De la Adysim spre exemplu, firma de servicii funerare nonstop, din Bucuresti. Detalii extra pe site. Firma in cauza se poate ocupa integral de tot ce tine de parastase. Exista variante de post si de dulce cum se spune traditional – cele care nu tin cont neaparat de restrictii alimentare, pot include alimente cu carne sau lactate. Pentru fiecare dintre cele doua categorii sunt cate doua variante de pret.

 

Tot de aici pot fi comandate si platourile cu desertul funerar, coliva. Despre cum pot fi comandate acestea detalii sunt in pagina oficiala.

 

 

Contact: info@adysim.ro