Monumente funerare, fotoceramică şi plăci comemorative realizate din marmură şi granit

Monumente funerare, fotoceramică şi plăci comemorative realizate din marmură şi granit

Obiceiul de a omagia persoanele decedate este unul vechi de când lumea, și este prezent în toate culturile, indiferent de confesiunea religioasă.

Tradițiile s-au modificat între timp, şi, uşor – uşor pietrele simple şi crucile din lemn au fost înlocuite cu monumente funerare din marmură şi granit  sau cruci tăiate din piatră naturală prețioasă.

Fără doar şi poate, se poate aprecia că marmură şi granitul sunt materiale cu proprietăți deosebite, care își păstrează aspectul elegant şi nu se deteriorează în timp. Totuși nu doar acesta este motivul pentru care cele două tipuri de piatră naturală sunt preferate când vine vorba de monumente funerare şi obiecte comemorative.

Marmură şi granitul sunt disponibile într-o varietate mare de nuanțe şi culori. Datorită soluțiilor numeroase pot fi descoperite facil modele potrivite pentru amenajarea locurilor de odihnă veşnică. Aceste tipuri de piatră naturală pot fi prelucrate cu ustensilele specifice şi  transformate în adevărate obiecte artistice. Prelucrarea marmurei şi a granitului, a fost adusă de meșterii cu experienţă la un alt nivel, iar obiectele comemorative finale au aspect de opere artistice. Tăieturile realizate cu mare precizie dau notă de eleganță, totuși asigură consistență şi rezistență în timp, obiectelor de cult. Crucile şi monumentele funerare realizate de marmură şi granit nu cedează sub presiunea intemperiilor, nu-şi modifica aspectul şi nu se deteriorează sub acțiunea fenomenelor meteo – îngheţ/dezgheţ, acțiune a radiaţiilor UV.

Rezistența monumentelor funerare din marmură şi granit este sporită de modalitățile de prelucrare. Blocurile din piatră sunt decupate şi șlefuite cu mare atenție conferind aspectul sobru, prețios după numeroase ore de muncă.

Depozitul de cruci – monumente funerare şi cruci din marmură şi granit

Depozitul de marmură este unul dintre cele mai mari ateliere din țară care se ocupă cu producerea de monumente funerare, cruci şi plăci comemorative realizate din piatră naturală – marmură şi granit. Cu o experienţă de două decenii în crearea obiectelor comemorative, echipa depozitului de cruci, reușește să confere pieselor pe care le realizează prestanță, notorietate, aspect impecabil.

Crucile şi monumentele funerare disponibile pe pagina https://depozituldecruci.ro sunt menite să ofere o imagine prietenoasă locului de odihnă veșnică. Fiecare piesă este gândită inteligent, astfel că montajul se realizează fără incidente şi este durabil.

Depozitul de cruci, vine cu soluții complete pentru persoanele care doresc să realizeze un decor unic, şi totodată că își prezinte respectul faţă de persoanele decedate. Crucile şi monumentele funerare pot fi inscripţionate cu mesaje comemorative specifice, pot fi înnobilate şi personalizate cu obiecte fotoceramice. Pe soclurile acestora pot fi montate plăci comemorative reprezentative care închinate memoriei celor trecuţi în nefiinţă.

Marmură şi granitul sunt sortimente de piatră naturală care fac faţă provocării timpului şi pot fi puse în valoare în numeroase moduri de specialişti. Echipa depozitului de cruci produce monumente simple, monumente funerare cu decoraţiuni complexe, cruci şi obiecte comemorative cu basoreliefuri bine evidenţiate şi obiecte funerare stilizate.