Mesaje extraterestre misterioase primite de astronomi din spațiu: ”Nu am văzut niciodată așa ceva”

Mesaje extraterestre misterioase primite de astronomi din spațiu: ”Nu am văzut niciodată așa ceva”

Oamenii de știință au rămas uluiți de semnalele extraterestre misterioase, pe care le-au detectat cu ajutorul telescopului Australian Square Kilometre Array Pathfinder (ASKAP) din Murchison. Aceste unde vin din centrul galaxiei noastre Calea Lactee, iar oamenii de știință nu au nicio idee despre proveniența lor.

Astronomii au descoperit semnale radio neobișnuite, dar ei nu știu ce sau cine le provoacă. Grupul de unde au ajuns semnalele, care a fost denumit ASKAP J173608.2-321635, după coordonatele lor, sugerează o nouă clasă de obiecte stelare, potrivit Daily Mail.

Ceee ce este foarte ciudat, este faptul că semnalul pâlpâie și se oprește la intervale neregulate de timp, săptămâni la rând, înainte de a se stopa orice detecție. Acest fenomen nu seamănă cu niciunul, care să fie observat la un obiect cosmic cunoscut.

Mesajele din acel loc au apărut de 17 ori până acum, în mai puțin de doi ani. ”Am cercetat cerul cu ajutorul telescopului ASKAP, pentru a descoperi noi obiecte spațiale neobișnuite, în cadrul unui proiect numit ”Variables and Slow Transients”, pe parcursul anilor 2020 și 2021.

Privind spre centrul galaxiei, am găsit acest obiect unic, care la început a fost invizibil, apoi a devenit luminos, a dispărut și a reapărut. Acest comportament a fost unul extraordinar”, a spus Tara Murphy de la Institutul de Astronomie al Universității Sydney din Asutralia.

citeste mai mult

sursa foto: www.researchgate.net