Marcus Willis, revelatie la Wimbledon: ”Toată treaba asta e ireală!”

Marcus Willis, revelatie la Wimbledon: ”Toată treaba asta e ireală!”

Marcus Willis, locul 772 in lume, il va intalni in turul 2 la Wimbledon pe marele Roger Federer. Povestea sa este una care te va inspira cu siguranta!

Avem un fost junior autocaracterizat drept un “fat boy”, cu ceva burtă de la prea multă bere, după cum râde chiar el, căzut moral, fără o idee clară despre ce să facă cu viața lui. Preda tenis pentru banii de buzunar atunci când nu juca la clubul local. Locuia cu părinții. Living the dream – cum tot el glumește. Adunase ceva puncte cât pentru locul 772 în lume, dar, firește, nu jucase niciodată un meci în circuit. Își pierduse energia prin turnee Futures.

Willis se bazează pe carduri de credit pentru a-și mențină activă cariera în tenis. Britanicul speră să-și achite datoriile cu câștigurile de la acest turneu. Acesta se gândea să renunțe însă la tenis.

”M-am accidentat în SUA anul trecut. Eram foarte demoralizat și nu voiam să mă dau jos din pat. Mă gândeam să renunț. Sunt mulți tenismeni care pot juca bine, dar nu au un clasament bun. E greu să urci din turneele challenger și futures. Mulți britanici s-au lăsat înainte de 30 de ani, ceea ce mi se pare greșit. Înțeleg de ce, și eu am fost acolo”, povestește Willis.

”Timpul m-a ajutat, dar și iubita mea. Mi-am revenit și datorită ei. Eram determinat să plec în SUA să antrenez, dar am cunoscut-o pe ea și mi-a spus că sunt un idiot dacă renunț. E minunată. E o fire foarte optimistă și mă aduce mereu pe calea cea dreaptă”, își aduce aminte tenismanul. Iubita sa, Jenny Bate, este dentist și s-au cunoscut la un concert al cântăreței Ellie Goulding.

Citește povestea completă în continuarea de pe Treizecizero.ro