Legenda Gianluigi Buffon se intoarce pe bancile scolii: “Părinţii mei mă bat la cap să fac asta de 30 de ani”

Legenda Gianluigi Buffon se intoarce pe bancile scolii: “Părinţii mei mă bat la cap să fac asta de 30 de ani”

Gianluigi Buffon (42 de ani) şi-a prelungit recent contractul cu Juventus, cu încă un an. Legendarul portar a anunţat şi o decizie importantă luată pe plan personal.

“Când mă voi retrage, îmi voi lua un an sabatic, în care să mă pot dedica mie şi familiei mele. Voi termina al cincilea an (n.r. de liceu). Părinţii mei mă bat la cap să fac asta de 30 de ani.”, a afirmat Buffon, conform Corriere della sera.

Gianluigi Buffon va avea 43 de ani în momentul în care va spune “adio” fotbalului şi va reveni la şcoală.

“Sunt 3 lucruri în viaţă care mă fac să mă simt bine: relaţia cu familia mea, să-mi fac bine treaba şi să învăţ lucruri noi”, a mai spus Buffon.

Chiar dacă a spus de câteva ori că se va retrage, Buffon continuă să joace cu toate că a împlinit 42 de ani în ianuarie.

Gianluigi Buffon şi-a început cariera în 1995, la Parma, de unde s-a transferat la Juventus în 2001, pentru 52 de milioane de euro. A jucat 17 ani la Juventus, după care a semnat cu PSG în vara anului 2018, dar a revenit la Juventus în iulie 2019.

Buffon are peste 1.200 de meciuri în cariera sa la profesionişti, dintre care 669 pentru Juve. A adunat 176 de selecţii la naționala Italiei, cu care a câştigat titlul mondial în 2006.

citeste mai mult