test

KOMITAT, specialiștii în „acasă” soluții de cazare la standarde înalte pentru personalul relocat în București

KOMITAT, specialiștii în „acasă” soluții de cazare la standarde înalte pentru personalul relocat în București

Paradoxul economiei românești este acela că, în vreme ce câteva milioane de români au luat calea străinătății ca să-și vândă forța de muncă, țara duce lipsă de personal calificat. Este ușor de înțeles că zonele mai puțin dezvoltate ale țării dau cei mai mulți șomeri și cei mai mulți emigranți. Relocarea lor în zonele dezvoltate, în primul rând, în regiunea București-Ilfov, este o soluție din ce în ce mai posibilă. Dar e greu să găsești oamenii de care ai nevoie și, odată găsiți, e greu să-i păstrezi. Și nu munca îi sperie – sunt pregătiți pentru asta. Își doresc să muncească mult atunci când li se dă șansa și să strângă „bani albi pentru zile negre”.

Ceea ce îi alungă înapoi, în satele și micile lor orașe în care nu se întâmplă nimic este viața aspră de după muncă. Traiul în barăci îi deprimă, naveta grea îi epuizează mai repede decât munca în sine. Dacă după opt sau zece ore de muncă nu îi așteaptă un loc cald și primitor, câteva ceasuri plăcute de relaxare, un spațiu căruia să-i poată spune „acasă”, atunci totul se transformă într-o lungă perioadă de chin și sacrificiu. Până într-o zi, în care își fac valiza și pleacă, poate în satul lor, sau poate într-o țară îndepărtată în care cred că o să le fie mai bine.

Aici intră în ecuație specialiștii în „acasă”. Cineva ia de pe umerii companiilor o mare parte din griji, lăsând-le să se concentreze asupra activității lor principale. Și astfel fiecare face ceea ce știe mai bine. Grija confortului de după muncă, a vieții de dincolo de șantier, a demnității umane și a somnului liniștit și-o asumă KOMITAT, care oferă spații de cazare pentru muncitori la standarde moderne, la costuri optimizate pentru companiile angajatoare.

„Ne pasă, pentru că oamenii trebuie să se simtă ca acasă. Sunt departe de familii și de cei dragi, uneori perioade destul de lungi. Avem în minte nevoile partenerilor noștri și, de aceea, mizăm pe o abordare foarte deschisă și pragmatică a acestor nevoi. Faptul că strategia noastră este apreciată este dovedit de cifre. Avem peste 100 de companii cu care colaborăm pentru nișa de servicii de cazare muncitori, inclusiv din țări precum Vietnam, Sri Lanka, Nepal, Croația, Turcia, Polonia dar și Moldova și România”, spune Directorul General Komitat, Valeriu Nicolae.

Camere mobilate modern, cu baie proprie, bucătării echipate la cele mai bune standarde, frigider, televizor, spălătorie tip self-service și uscătorie, internet – sunt condiții care, de multe ori, le depășesc pe cele de acasă și pot să constituie un prag aspirațional pentru beneficiarii lor. Cu alte cuvinte, să fie un model pentru propriile lor gospodării de acasă, ceva pentru care să merite să muncească.

Siguranța este un alt parametru important. Există un spațiu dedicat pentru recepție / acces, precum și servicii de pază, monitorizare permanentă în incintă.

„Oamenii care vin să muncească în București își lasă familiile acasă și reușesc să îi vadă pe cei dragi doar de sarbători sau, uneori, în weekend. Pentru a avea totuși un stil de viață normal, echilibrat, la Komitat ne-am gândit la confortul și acomodarea acestora în București și le punem la dispoziție spații comune pentru socializare, gătit împreună, acces facil la mijloacele de transport pentru a economisi timpul de tranzit până la locul de muncă dar și pentru a fi ușor conectați cu viața socială”, mai spune Valeriu Nicolae, Directorul General Komitat.

„De asemenea, conexiunea la internet de mare viteză pentru video conferințe le permite să îi vadă pe cei apropiați foarte des și asta se reflectă în starea lor de bine din fiecare zi”, completează acesta.

KOMITAT completează o verigă lipsă din lanțul revitalizării economiei românești: condițiile de viață ale angajaților relocați sau aflați în tranzit. Pentru cei care vor să muncească departe de casă sau vin în București în misiuni temporare, perioadele de deplasare nu trebuie să fie perioade de suferință și sacrificiu. Viața lor de după programul de muncă trebuie să continue în confort, în demnitate și să le ofere condiții optime de odihnă și relaxare.