Iga Swiatek are lumea tenisului la picioare! Ce recorduri a bifat noua campioană de la Roland Garros

Iga Swiatek are lumea tenisului la picioare! Ce recorduri a bifat noua campioană de la Roland Garros

Jucătoarea de tenis de doar 19 ani este prima sportivă din Polonia care reuşeşte să câştige un turneu de Grand Slam, iar maniera în care a făcut-o i-a uimit pe specialiştii sportului alb.

La Roland Garros, Iga Swiatek, aflată înaintea începerii turneului pe locul 54 WTA, nu a cedat niciun set şi a pierdut doar 28 de game-uri tot turneul. Şi asta în ciuda faptului că a avut un traseu foarte complicat, de-a lungul căruia a eliminat favorita 1 a turneului, Simona Halep, pe finalista de anul trecut, Marketa Vondrousova, şi, în finală, pe deţinătoarea titlului de la Australian Open, Sofia Kenin, Iga nu a pierdut vremea nici în finala competiţiei, sâmbătă, cu Sofia Kenin (6 WTA), de care s-a debarasat repede, scor 6-4, 6-1, într-o oră şi 24 de minute. În primul set, chiar dacă a fost relativ echilibrat, a fost evident că jucătoarea din SUA nu o va putea pune în reală dificultate pe mult mai tânăra sa adversară.

La 2-1 în setul secund, Sofia Kenin a cerut intervenţia medicului pentru o problemă la piciorul stâng, iar la revenirea de la vestiare a făcut un simplu act de prezenţă.

“L-am văzut pe Rafael Nadal câştigând aici şi mi se pare o nebunie că am reuşit să câştig şi eu. Sunt fericită. E incredibil ce-am reuşit! Acum doi ani câştigam la junioare, iar acum sunt campioană la senioare. Am vrut să joc un tenis agresiv, ca în tururile anterioare, şi să îmi păstrez luciditatea. Nu stiu ce-a făcut diferenţa, dar am câştigat şi asta e tot ce contează”, a încercat Iga să explice secretul succesului de la Paris, imediat după meci.

Citeste mai mult: adev.ro/qi2l6v