test

Gandul zilei. Haos, chin, suferinta, alienare, indiferenta si liniste

Gandul zilei. Haos, chin, suferinta, alienare, indiferenta si liniste

Suferinta si teama. O prima certitudine care niciodata nu se va demoda: vechi relatii, legaturi indestructibile sau flirturi inocente se lovesc asemeni unui bulgare greoi si sigur de traiectoria vietii.
Ce facem dupa ce ne-am despartit? Exista relatia clasica cu bune si rele, dar exista si perioada de dupa, adica amintirea relatiei, care duce catre doua directii. In multe cazuri, aceste doua posibilitati sunt etape ale perioadei post-relatie si nu directii distincte.
Uneori alegem prima directie: distrugerea fir cu fir a tot ce a existat presarata cu dezbateri interioare interminabile.
Si mai exista si idolatrizarea fostei/fostului cu perioada ei de doliu, in care cercetatorii americani fac referire la indisponibilitatea unuia din parteneri sa lase timpul sa isi faca treaba.  Astfel, memoria incepe sa iti joace feste si animata de imaginatie ne impune starea de nostalgie. Survine pe nesimtite un magnetism ce ne indreapta irevocabil atentia catre trecut, fata de ceea ce a insemnat imaginea persoanei pentru noi.
Ultima certitudine pentru azi: locul trecutului este in urma noastra! La multi ani!
S.C.