Un jucător nou pe piața românească a parcurilor fotovoltaice. Firma bulgară Pro Eco Stroy are deja patru proiecte solare în România

Un jucător nou pe piața românească a parcurilor fotovoltaice. Firma bulgară Pro Eco Stroy are deja patru proiecte solare în România

Compania bulgară pentru construirea parcurilor solare și instalații fotovoltaice mici Pro Eco Stroy SRL se bucură de succes pe piața românească a surselor de energie regenerabile. Compania a făcut patru proiecte solare în România deja. Acestea sunt parcurile Izvoalare, care este doar parțial realizat de echipa bulgară, Titu cu putere de 9,4MW, Lucianca cu putere de 7,5MW și prima etapă a proiectului Husasău de Tinca cu putere 1,25MW. În toate aceste proiecte Pro Eco Stroy a desfășurat activități de înfigerea piloţilor, iar în proiectul al patrulea – construirea construcției și modurilor, precum și furnizarea invertoarelor. Compania este reprezentant oficial al Danfoss de invertoare solare pentru Bulgaria.

“Compania noastra a fost nevoită să se dezvolte pe piața internațională, întrucât sectorul bulgar pentru parcuri fotovoltaice este în stagnare. Este de bucurie faptul că terminarea cu succes a celor patru proiecte solare din România ne poziționează foarte bine pe piață, care se dezvoltă foarte rapid în această țară. Pro Eco Stroy este acum bine recunoscut printre antreprenorilor români din acest sector și aștept în curând să atragem clienți noi dintre ei. Aceasta, împreună cu pozițiile noastre bune în țări ca Germania, mi permite să fiu un optimist cu privire la dezvoltarea companiei” – spune Nikolay Nikolov, fondator și manager al Pro Eco Story.

Compania are deja în portofoliul său o serie de proiecte solare succese în străinătate, prin care sunt parcurile germane în Unterhaid cu putere de 1,3MWp și în Jueterbog cu putere de 2MWp, precum și parcul solar din Great Glemhan, Marea Britanie cu putere de 20MWp.

Mai multe despre Pro Eco Stroy

Firma bulgară Pro Eco Stroy (http://www.proeco-bg.com/) oferă o proiectare completă, instalarea și întreținerea instalațiilor fotovoltaice. Ea a existat de la anul 2010 și în prezent sunt angajate aproximativ 40 de specialiști de înaltă calificare în domeniul de proiectare, de construire și de gastionare al proiectelor solare.
Numărul de instalațiilor terminate de Pro Eco Stroy depășește 30 deja, atât în Bulgaria, cât și în Germania, România, Marea Britanie și Franța.