test

Fiicele activistului afro-american pentru drepturi civile Malcolm X au cerut redeschiderea anchetei privind asasinarea tatalui lor

Fiicele activistului afro-american pentru drepturi civile Malcolm X au cerut redeschiderea anchetei privind asasinarea tatalui lor

Ancheta privind asasinarea activistului Malcom X ar putea sa fie redeschisa. Noi marturii au aparut in spatiul public. Fiicele activistului afro-american pentru drepturi civile Malcolm X au cerut redeschiderea anchetei privind asasinarea tatalui lor in lumina unor noi marturii aparute in spatiul public si care acuza Politia din New York si FBI-ul, informeaza AFP.

Contactat duminica de AFP, un purtator de cuvant al Procurorului din Manhattan a precizat ca “examinarea” dosarului este “in curs de desfasurare”.

Intr-o conferinta de presa a fost prezentata o scrisoare redactata de un fost politist newyorkez, in prezent decedat, care acuza fortele de ordine, Politia din New York si FBI-ul, de complicitate la crima.

Potrivit unui var al lui, acel politist, care era de culoare si actiona sub acoperire, s-a apropiat, la cererea superiorilor lui, de anturajul activistului Malcolm X si a arestat doi dintre bodyguarzii acestuia, cu doar cateva zile inainte de comiterea asasinatului.

Pe 21 februarie 1965, in urma cu 55 de ani, activistul Malcolm X – al carui nume real era El-Hajj Malik El-Shabazz – ar fi fost astfel privat de prezenta celor doi bodyguarzi atunci cand s-a prezentat pentru a sustine o alocutiune la Audubon Ballroom, o sala de spectacole din nordul cartierului Manhattan, unde a fost ucis de gloantele trase de trei barbati.

citeste mai mult