Curs GRATUIT de FORMATOR în orașul BACĂU

Curs GRATUIT de FORMATOR în orașul BACĂU

Asociatia Smart Projects va organiza la finalul lunii Septembrie 2014, in orasul Bacau, un curs acreditat pentru ocupatia Formator, cod COR 242401, in parteneriat cu SC Total Real Profess. Cursul este parte integranta a componentei de sustenabilitate a proiectului “Somajul, o amintire! Job-ul te scoate din criza!”, POSDRU/99/5.1/G/76242.

Cursul este GRATUIT pentru toti beneficiarii proiectului “Somajul, o amintire! Job-ul te scoate din criza!”, POSDRU/99/5.1/G/76242, proiect finantat prin POSDRU 2007-2013, Fondul Social European, si implementat in perioada noiembrie 2010-octombrie 2012, dar si pentru persoanele aflate in cautarea unui cautarea unui loc de munca, precum si pentru somerii inregistrati din judetul Bacau.
Locurile gratuite la acest curs sunt limitate (maxim 8 persoane admise), astfel incat inscrierea la curs se va face in baza principiului “primul venit, primul servit”.
Conditii necesare pentru inscrierea si participarea la curs
– copie carte de identitate;
– copie certificat de nastere;
– copie diploma de studii superioare –OBLIGATORIU;
– copie certificat de casatorie/alte documente – numai in cazul schimbarii numelui
-Cerere inscriere.
Cursul este acreditat de catre ANC(CNFPA) si se finalizeaza cu un examen de absolvire si eliberarea unui certificate de absolvire. Examenul pentru certificarea cursului, consta intr-o proba teoretica (test grila) si o proba practica-realizarea unui plan de formare, pe baza unui standard ocupational si sustinerea acestuia in fata unei comisii mixte formata din reprezentanti ANC (CNFPA) si reprezentanti ai firmei organizatoare de curs. Conform Ordonantei Guvernului Romaniei nr. 129/2000, certificatele eliberate la absolvirea cursurilor au regimul actelor de studii si sunt recunoscute la nivel national de catre Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

TEMATICI
Principalele tematici abordate in cadrul cursului FORMATOR, corelate cu competentele specifice care vor fi dobandite la finalul cursului, sunt:
-Pregatirea si organizarea activitatilor de formare; – Feed-bak-ul si rolul sau; – Metode si tehnici de formare; -Facilitarea activitatilor de invatare; -Tehnici de prezentare; -Promovarea invatarii prin dinamica de grup; -Livrarea unei prezentari; -Identificarea nevoilor de formare; -Proiectarea programelor de formare; -Evaluarea formarii; -Andragogie vs pedagogie; -Rolul si responsabilitatile unui trainer.

COMPETENTE
Training-urile organizate de Asociatia Smart Projects in parteneriat cu Total Real Profess, au la baza metodele de invatare experientiala si tehnici de formare care faciliteaza dezvoltarea abilitatilor de lucru si aptitudinilor specifice ocupatiei de Formator.
La finalul cursului, participantii vor dobandi competente profesionale,conform standardului occupational Formator, astfel: -Pregatirea formarii; -Realizarea activitatilor de formare; -Evaluarea participantilor la formare; -Aplicarea metodelor si tehnicilor speciale de formare; -Marketing-ul formarii; -Proiectarea programelor de formare; -Organizarea programelor si a stagiilor de formare; -Evaluarea, revizuirea si asigurarea calitatii programelor si a stagiilor de formare.

CONTACT:
Herman Alexandru – 0758 975 098 – alexandru.herman@gmail.com;
Sima George – 0745 307 405 – sima.george@gmail.com;
Neculae Claudia – 0727 723 151 – claudia.neculae@gmail.com
www.smartprojects.org – asociatiasmartprojects@gmail.com