test

Criza îi afectează pe cei din familia ta? Oferă ACUM ajutor celor care au nevoie de tine!

Criza îi afectează pe cei din familia ta? Oferă ACUM ajutor celor care au nevoie de tine!

Familia este cel mai important lucru pentru orice om. Cu siguranță, fiecare persoană, atunci când ajunge la maturitate, are de mulțumit unui om în vârstă pentru toate sfaturile de viață și lecțiile învățate de la acesta. Pe lângă părinți, bunicii sunt cei cărora trebuie să le fii aproape. 

Un studiu arată că, în România, sunt 1,5 milioane de vârstnici care sunt afectați de singurătate, iar acest număr este în creștere de la an la an. Întotdeauna îi poți fi de ajutor unui bătrân, indiferent că este vorba de familie sau chiar de un vecin care nu se mai poate descurca singur. Solidaritatea românilor este din ce în ce mai puternică în ultimul timp, iar vocea lor se face, cu siguranță, auzită. Binele pe care îl faci se va întoarce la tine înzecit.

Iată câteva lucruri pe care le poți face dacă îți dorești să ajuți și nu știi de unde să începi:

 

  • Pregătește o masă caldă

Fiecare român are, cu siguranță, în apropierea locuinței sale una sau mai multe persoane vârstnice, care locuiesc singure și care au nevoie de ajutor la treburile casnice. Atunci când pregătești cina sau mâncarea ta preferată, fă una sau două porții în plus pentru cei de lângă tine. Efortul tău va fi apreciat. Mai mult decât atât, dacă timpul îți permite, poți ajuta un om în vârstă la curățenie sau îi poți pune mașina ta la dispoziție pentru vizitele la medic.

 

  • Informează-i pe cei din jur

Când criza financiară se anunță a fi iminentă, primul lucru pe care trebuie să îl iei în calcul este să faci economie. Pune deoparte o sumă de bani pentru situațiile de urgență. Pensionarii sunt cei mai afectați de aceste schimbări, deoarece veniturile lor nu pot face față unei inflații puternice. Acum e momentul ca tu să cauți soluții pentru a-i ajuta. Știai că există credite pentru pensionari cu pensii mici? Acestea sunt extrem de ușor de accesat și pot avea dobândă 0% la primul credit. Un astfel de ajutor îi poate scoate pe cei vârstnici dintr-un impas neprevenit. 

  • Ajută la cumpărături

Poate unul dintre cele mai ușoare lucruri pe care le poți face pentru a ajuta pe cineva este să-i faci cumpărăturile. Ei bine, pentru pensionari, aceasta este o sarcină în plus, de multe ori făcută cu mari eforturi fizice. În cazul în care tu ai mașină și timpul îți permite, poți achiziționa câteva produse de bază și pentru cei care nu se pot deplasa. Dacă locuiești în apropierea părinților sau a bunicilor tăi, nu uita să le oferi timpul și ajutorul tău. Nu vei regreta!

Dacă vrei să ajuți, informează un pensionar despre telefonul vârstnicului. Află mai multe detalii dând click aici. Este o linie telefonică gratuită și confidențială, care vine în sprijinul celor bătrâni.

Așadar, majoritatea pensionarilor se luptă cu singurătatea și cu incapacitatea de a accesa informații. Nu mai sta pe gânduri și ajută și tu! Cu o masă caldă, cu o informație sau cu un zâmbet!

Sursa foto: Shutterstock.com