test

Codul bunelor maniere la bărbați – Iată 4 greșeli interzise unui gentleman pe care NU ȘTIAI că le faci!

Codul bunelor maniere la bărbați – Iată 4 greșeli interzise unui gentleman pe care NU ȘTIAI că le faci!

Este un lucru firesc ca lumea să fie în continuă schimbare. Numeroase obiceiuri care erau răspândite cu ani în urmă, astăzi, nu mai sunt valabile și par, în ochii tuturor, învechite sau deplasate. Cu toate acestea, există un cod al bunelor maniere, de care oricine ar trebui să țină cont, mai ales domnii care trebuie să se comporte întotdeauna ca niște adevărați gentlemani.

Pentru acest lucru, este suficient să respecți câteva reguli simple, cum ar fi cea potrivit căreia bărbatul trebuie să intre primul într-un taxi, reguli care sunt mereu actuale și chiar esențiale pentru a face o impresie bună și pentru a beneficia de aprecierea celor din jur.  

În plus, în multe contexte, în care eticheta cere ca domnii să facă anumite gesturi considerate elegante și de bun-gust, femeile au un simț al observației extrem de dezvoltat și identifică cu rapiditate orice fel de greșeală. Aplicarea normelor descrise în codul bunelor maniere îți garantează o imagine impecabilă și îți promite succesul în orice fel de împrejurare socială.

Iată care sunt cele 4 erori care încalcă regulile de etichetă!

  • La restaurant, lași femeia să intre prima și să comande singură 

Comiți o greșeală de neiertat în cazul în care lași femeia să intre înaintea ta în restaurant. Bunele maniere impun ca tu să faci asta, pentru a verifica în acest fel dacă există locuri libere și pentru a o proteja de privirile indiscrete. De asemenea, este obligația bărbatului să dea comanda, în timp ce doamnei îi este recomandat să nu i se adreseze chelnerului. Evident, în vremurile de astăzi, regula nu mai este atât de rigidă, mai ales atunci când locul în care te afli nu este excesiv de elegant. Dar acest lucru nu înseamnă că nu poți să o întrebi ce dorește să mănânce și să comanzi pentru amândoi. Astfel, vei face, cu siguranță, o impresie bună.

  • Faci alegeri vestimentare neinspirate

Prin alegeri vestimentare inadecvate nu se înțelege neapărat greșirea dress code-ului. Mai gravă decât acest lucru este preferința pentru articole care nu trebuie să existe sub nicio formă în garderoba unui domn și care indică, la fel ca și gesturile nepotrivite, lipsa de rafinament și eleganță. Nu uita că, la evenimentele speciale, nu vei da greș abordând un stilul sobru, în timp ce tricourile și adidașii pentru bărbați sunt piese ce vor fi apreciate în aproape toate contextele de zi cu zi. Spune un NU categoric cămășilor cu mânecă scurtă purtate cu cravată, hainelor pe care numele brand-ului atrage prea mult atenția, pantalonilor prea lungi, print-urilor excesive, șosetelor albe și ochelarilor de soare purtați invers. 

  • La masă, ceri sarea și scobitorile

Cu siguranță, cunoști deja regulile de bază pe care trebuie să le aplici atunci când mănânci, cum ar fi acelea de a nu ține coatele pe masă, de a nu mesteca zgomotos și de a avea o poziție corectă pe scaun. Însă, chiar și în situația în care te afli într-un context destul de degajat și informal, nu comite greșeala de a cere sarea, deoarece este semn că nu ai apreciat felurile de mâncare care ți-au fost oferite. De asemenea, sunt interzise cu desăvârșire scobitorile, chiar dacă le acoperi cu mâna atunci când le utilizezi. În situații de urgență, te poți retrage la baie pentru a le folosi. 

  • În timpul unei discuții, îți întrerupi interlocutorul sau te joci cu telefonul

Pentru persoana pe care o ai în față este extrem de nepoliticos să fie întreruptă, indiferent că este vorba despre femeia pe care încerci să o cucerești, despre șef sau despre colegi. Oricât de mult ai simți nevoia să completezi sau să contrazici ideile celuilalt, ai răbdare până termină tot ceea ce are de spus. La fel de neplăcut este și să folosești smartphone-ul atunci când cei din jur ți se adresează. În acest fel, vei lăsa senzația că nu îți pasă de discuția la care participi și, implicit, de interlocutorul tău.

Indiferent de context, bunele maniere reprezintă cheia succesului în societate. Felul în care te comporți în fața celorlalți influențează în mod radical atitudinea pe care o au aceștia față de tine. Astfel, acționând ca un gentleman, nu înseamnă că le faci o favoare altora, ci ție însuți. 

Sursa foto: shutterstock.com