test

Ce materiale să folosești pentru ca balconul sau terasa ta să arate cât mai modern? 5 exemple utile pentru orice casă sau birou

Ce materiale să folosești pentru ca balconul sau terasa ta să arate cât mai modern? 5 exemple utile pentru orice casă sau birou

Amenajarea balconului sau a terasei tale poate părea un proiect intimidant, însă nu trebuie să fie așa. Dacă ești în căutarea unui aspect modern al acestor zone din casa ta, trebuie să știi că îl poți obține cu minimum de efort, dar cu maximă atenție la detalii. Hai să vedem împreună cum poți atinge un aspect modern pentru balconul sau terasa ta folosind câteva materiale esențiale.

Mic ghid pentru o amenajare modernă a balconului/terasei

  1. Lemnul

În ultimii ani, au căpătat avânt materialele naturale folosite în design-ul interior, care ne fac să ne simțim ca în mijlocul unei păduri sau al unui parc. Nu te sfii să folosești balustrade de lemn, mobilier în culori natur sau rafturi asortate pentru a obține acest feeling. Optează și pentru rafturi asortate și nu uita că poți alege și decorațiuni în aceeași temă (de exemplu, o oglindă cu ramă de lemn).

  1. Piatra

Fiind un material destul de costisitor, folosirea pietrelor pentru decorul unui balcon va da un aer sofisticat spațiului. Este un material natural foarte rezistent în timp și care îți va da senzația de natură. Mai mult, este unul dintre materialele cele mai căutate în ultimii ani, așa că poți obține o mulțime de look-uri moderne pe baza lui. Decorează podeaua balconului sau marginea ridicată a acestuia cu piatră și adaugă câteva pietre decorative și în rest.

  1. Sticla

Ne îndepărtăm puțin de zona naturală a decorului interior pentru a ne focusa pe un material foarte elegant: sticla. Cea mai evidentă utilizare pentru aceasta este închiderea balconului sau a terasei cu un sistem special bazat pe ea. Recomandarea noastră este sticla securizată pentru balcon de la Valedo.ro, special făcută pentru a rezista intemperiilor și altor factori de degradare și care îți va oferi suficientă lumină în spațiul tău. Dacă vrei să fii creativ, poți adăuga și un separator din sticlă în spațiul tău pentru a delimita zonele în cazul în care vrei să dedici anumite arii unor activități specifice (de exemplu, luat masa, croșetat, citit, jucat etc.).

  1. Termopanul

Nu este chiar primul material la care te-ai gândi, dar geamurile termopan dau o notă modernă oricărui spațiu. Chiar dacă cea mai utilizată variantă sunt termopanele albe, vestea bună este că le poți personaliza la comandă într-o varietate de feluri. Spre exemplu, poți obține termopane maro care imită lemnul sau să optezi pentru culori intense care aduc un aer modern la rândul lor.

  1. Textilele

Încheiem micul nostru ghid de design interior cu o sugestie pentru materiale textile. Deși pot fi considerate clasice mai degrabă decât moderne, materialele textile au revenit de câțiva ani în trendurile celor care preferă designul modern. Un baldachin pe terasă sau perdelele albe reprezintă o alegere elegantă și cozy pentru spațiul tău, de pildă. Adepții stilului boho chic pot apela la covorașe colorate pe jos sau atârnate pe pereți. În schimb, cei care preferă un stil mai rustic se pot orienta către paturici pentru canapele și fotolii țesute în culori mai neutre. 

Așadar, acum ești gata să îți transformi balconul sau terasa într-un spațiu modern și foarte confortabil. Nu uita că poți integra aceste materiale chiar dacă nu renovezi balconul de la zero, ci doar printr-un refresh pe care îl poți da mobilei sau accesoriilor pe care le ai deja. Folosește-ți creativitatea și vei vedea rezultatele într-un timp foarte scurt!

Poză de Evgenia Basyrova pe Pexels.com