Caz demn de „Dosarele X“ la Iaşi. Cum a rămas virgină o fată violată de trei tineri

Caz demn de „Dosarele X“ la Iaşi. Cum a rămas virgină o fată violată de trei tineri

Un proces cu acuzaţii extrem de delicate va începe, în perioada următoare, la Judecătoria Iaşi. Trei tineri din satul ieşeană Păun, Mihai N. (16 ani), Constantin Rânţar (18 ani) şi Sebastian Zamfir (18 ani), sunt acuzaţi că au abuzat sexual şi fizic o minoră din Iaşi.

Spre deosebire de alte cazuri de viol, în care probele medico-legale sunt relevante, acest caz va fi un adevărat test pentru judecători, care vor trebui să demonstreze că agresorii sunt vinovaţi, în condiţiile în care victima, deşi ar fi fost obligată să întreţină raporturi sexuale normale de mai multe ori, a rămas virgină.  Partea vătămată din acest proces, E.B. (17 ani), locuia la momentul faptelor cu tatăl, mama lucrând în străinătate. Vara trecută, fata s-a împrietenit cu un băiat din Păun, la a cărui petrecere aniversară a mers, la finele lunii iunie. Acolo, l-a întâlnit pe Mihai N., cu care s-a împrietenit şi la domiciliul căruia a rămas în seara petrecerii. Fata a rămas la casa iubitului ei circa 5 zile, până pe 4 iulie, când mama băiatului de 16 ani s-a opus relaţiei. Tot atunci, Mihai N. s-a mutat cu victima la casa nelocuită a bunicii prietenului lui Constantin Rânţar, care este decedată. În acea noapte, fata ar fi rămas fără telefonul mobil, care i-a fost luat de Rânţar, se arată în rechizitoriu.

Ulterior, victima a mers acasă la tatăl său, care i-a ordonat să-şi recupereze telefonul, fără a fi interesat de modalitatea în care fata îl pierduse. Minora s-a întors astfel la Păun, unde s-a întâlnit cu Mihai N., căruia i-a oferit, ca dovadă a afecţiunii faţă de el, o cană personalizată. Băiatul şi minora au mers apoi la casa bunicii lui Rânţar, unde, spun anchetatorii, aceştia au făcut sex consimţit.  Atunci, se arată în rechizitoriu, Constantin Rânţar ar fi venit şi el la casă. Cu complicitatea iubitului fetei, Rânţar ar fi violat minora, susţin procurorii. Abuzurile ar fi continuat şi zilele următoare, la ele participând şi un alt prieten al lor, Sebastian Zamfir.

Citeste mai mult: adev.ro/pyp0h5