test

Cât costă benzina până în Grecia. Ce alte cheltuieli apar dacă mergi în vacanţă cu maşina

Cât costă benzina până în Grecia. Ce alte cheltuieli apar dacă mergi în vacanţă cu maşina

Suntem în plin sezon al vacanţelor, iar mulţi dintre români preferă să-şi petreacă vacanţa de vară peste hotare. Locaţiile preferate ale românilor sunt cele situate, cum s-ar spune, la o “aruncătură de băţ”, respectiv Bulgaria, Grecia şi Turcia.

Asta şi pentru că există mai multe alternative în ceea ce priveşte transportul, mulţi dintre români preferând, mai ales după pandemia de coronavirus, să meargă în vacanţă cu maşina personală, pentru a evita aglomerările de pe aeroporturi sau din avioane.

Concret, cele mai apropiate insule şi staţiuni greceşti de România sunt Kavala, Nea Peramos, Halkidiki, Leptokarya, Fanari sau Asprovalta şi Nea Vrasna, toate situate la circa 500-800 de kilometri de România.

La prima vedere, specialiştii recomandă celor care pleacă în vacanţă în Grecia, cu maşina personală, să încarce maşina cu combustibil o dată în România, înainte de intrarea în Bulgaria, şi încă o dată în Bulgaria, înainte de intrarea în Grecia.

Asta pentru că un litru de benzină sau de motorină costă undeva între 6,6 şi 7,3 lei în România, chiar ceva mai puţin în Bulgaria, dar foarte mult, chiar şi până la sau peste 10 lei, în Grecia.

Evident, un asemenea calcul, vizavi de cât ne-ar costa benzina sau motorina pentru a ajunge până în Grecia, depinde de mai mulţi factori. Ne gândim la chestii de genul precum cam cât ar fi distanţa de parcurs, dar şi cam cât ar fi consumul maşinii, pentru că se ştie că acest consum diferă de la o maşină la alta.

La prima vedere vorbim despre un consum de cel puţin 40-50 de litri de combustibil şi o cheltuială de circa 400-500 de lei, în funcţie de factorii amintiţi, dar şi de alţi factori precum locul exact în care alimentaţi maşina.

citeste mai mult