test

Carlos Alcaraz, în sferturile de finală ale US Open: “În acest moment, suprafața mea preferată este hardul”

Carlos Alcaraz, în sferturile de finală ale US Open: “În acest moment, suprafața mea preferată este hardul”

Tenismanul spaniol Carlos Alcaraz, deţinătorul trofeului, s-a calificat în sferturile de finală ale ultimului turneu de Mare Şlem al anului, US Open, după ce s-a impus fără probleme în trei seturi, 6-3, 6-3, 6-4, în faţa italianului Matteo Arnaldi, într-o partidă disputată luni la Flushing Meadows.

Alcaraz, numărul unu mondial, a devenit cu această ocazie al doilea jucător din Era Open (începând din 1968), care atinge sferturile de finală la trei competiţii de Grand Slam înainte de împlinirea vârstei de 21 de ani, după americanul Andre Agassi.

Alcaraz, încântat de New York: “În acest moment, suprafața mea preferată este hardul”

Carlos Alcaraz este entuziast după ultimele partide câștigate pe terenurile de la Flushing Meadows. “Când am câștigat acolo (Wimbledon – n.r.), m-am îndrăgostit de iarbă. Dar în acest moment, suprafața mea preferată este hardul”, a declarat tenismenul spaniol, care a adăugat că zgura va fi probabil ultima suprafață de care se va îndrăgosti.

Spaniolul îl va avea ca adversar în turul următor pe câştigătorul meciului dintre italianul Jannik Sinner şi germanul Alexander Zverev, finalist în 2020 la turneul newyorkez.

Rusul Daniil Medevedev, locul 3 ATP şi campion la US Open în 2021, a acces la rândul său în sferturile de finală, după o victorie în patru seturi, 2-6, 6-4, 6-1, 6-2, de australianul Alex De Minaur.

Medvedev se va lupta pentru un loc în semifinale cu compatriotul său Andrei Rublev (nr.8), care a trecut cu 6-3, 3-6, 6-3, 6-4 de britanicul Jack Draper.